Tridnevno planinarjenje na Rab in Goli otok

Planinsko društvo Slovenske Konjice in Turistična agencija Izimanija vabita na tridnevno planinarjenje na na Rab in Goli otok od 27. – 29. aprila 2018.

Prvi dan (27.4.)

Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah iz AP Slovenske Konjice. Vožnja mimo Ljubljane, Postojne in Reke v smeri Senja pod Velebitom. Po Jadranski magistrali bomo nadaljevali do Stinice. Trajekt nas bo zapeljal na otok Rab – luko Mišnjak. Sledi planinski izlet na najvišji vrh Raba – Kamenjak (410 m), kjer je tudi žig hrvaške planinske transverzale. Po želji se boste lahko na vrh podali po krajši ali daljši poti. Občutili boste ostrino kamenja pod nogami. Popoldan bomo prispeli v mesto Rab z bogato zgodovino. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (3-6ur hoje)

Drugi dan (28.4.)

Zajtrk v hotelu. Transfer do Loparja in vkrcanje na ladjico za izlet na Goli otok – nekdanji Alcatraz na Jadranu – s katerega ni pobegnil prav nihče. Sprehodili se bomo skozi v večini porušene in izropane objekte in nadaljevali na najvišji vrh Golega otoka (Glavina -227m). Ob povratku se bomo lahko okrepčali v lokalni gostilni. Popoldan še izlet na (zelen) otok Grgur. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (1-2 uri hoje).

Tretji dan (29.4.)

Zajtrk v hotelu. Planinarjenje po Rabu bomo zaključili s prečenjem iz Supetarske Drage do Loparja, kjer se nahaja peščena rajska plaža. Priložnost za skok v morje, okrepčilo ali sprehode. Sledi povratek proti Sloveniji, kamor prispemo predvidoma v večernih urah. (3 ure hoje)

Cena planinskega potovanja na Rab je 165,00 €/na osebo. Možno je plačilo na tri obroke po 55,00 € (prvi do 20.2., drugi do 20.3., tretji do 20.4.). Prijave v pisarni društva v času uradnih ur (ob četrtkih od 18. do 19. ure) ali na transakcijski račun PD Slov. Konjice.
Namen: Rab
IBAN: SI56 0510 0801 5470 813
BIC: ABANSI2X
Koda namena: OTHR
Sklic: SI00 27042018

Vključeno v ceno

• organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami,
  • trajektna vožnja z avtobusom na relaciji Stinica – Mišnjak (Rab) – Stinica
  • 2x namestitev v hotelu*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih in troposteljnih sobah na bazi polpenziona,
  • celodnevni izlet z ladjico na Goli otok in otok Grgur z vključenim kosilom (riba/meso),
  • priprava, organizacija in izvedba planinarjenja.

Doplačila po želji

• enoposteljna soba 10,00 €/osebo na noč,
  • živa glasba v hotelu za skupino (potrebna predhodna rezervacija),
  • vstopnine, zdravstveno zavarovanje, odpovednina, osebna poraba, stroški dodatnih obrokov, nakupi lokalnih izdelkov in aktivnosti izven programa.