Srečanje slovenskih markacistov na Dolenjskem

02.07.2022 se nas je šest markacistov PD Slov. Konjice udeležilo 9. Dneva Slovenskih markacistov na Dolenjskem pri aerodromu Novo Mesto.

V letu 2022 v Sloveniji praznujemo 100 let Knafelčeve markacije in Dan slovenskih markacistov, ki se vsako leto tradicionalno odvija prvo soboto v juliju, je bil odličen dan za počastitev planinske spremljevalke, ki nas vodi po pravi poti. Letošnja organizatorja sta bila PD Krka Novo mesto in Komisija za planinske poti PZS, ki sta povabila markaciste iz vseh koncev Slovenije, da stopijo skupaj in združijo prijetno s koristnim. Obnavljali smo planinske poti na Dolenjskem.

Zbrali smo se ob 8.uri in delo je potekalo do 15. ure popoldan. Na terenu nas je bilo 200 markacistov, ki smo se razporedili v 40 skupin po 5 članov. Pod vodstvom članov PD Krka Novo Mesto , smo urejali in markirali njihove planinske poti. Imeli smo tudi tekmovanje, katera skupina bo naredila največ markacij na določeni poti. Naši markacisti so bili uspešni in so bili nagrajeni s kapami z znakom markacije.

Po prijetnem druženju, malici in skupinskem slikanju, smo se odpravili v svoje kraje. Na srečanju smo pridobili poznanstva in izkušnje, ki jih potrebujemo na delu po planinskih poteh.

Udeleženci PD Slov. Konjice: Martin Pšeničnik, Črtomir Koren, Štefan Bezenšek, Alojz Vipotnik, Tomaž Drofenik in Marjan Polenek.

Načelnik markacijskega odseka Črt Koren