Poiskali stezice, ki so včasih bile…

Konjiški planinci so se tudi tokrat na turo odpravili kar z domačega praga in sicer na raziskovanje skoraj pozabljenih poti čez Konjiško goro, ki so jih svoj čas uporabljali številni delavci čezgorčani na poti na šiht v Lavričevo usnjarno ali na Lip. Pot jih je vodila nad Trebnikom mimo opuščenih kamnolomov do prelaza pri domačiji Čaž na Tolsti Vrh, od koder so se spustili v Špitalič ter se strmo povzpeli na Grušce. Po razgibanem grebenu so nadaljevali proti vzhodu, prečkali avtocesto nad predorom Pletovarje, v Kraberku zložno sestopili proti Suhadolu, kjer so se okrepčali na gostoljubni domačiji pri Baronu. Po senčnem pobočju Sloma so sestopili do Žičnice in jo prečkali pri Najgličevem mlinu in se še zadnjič povzpeli po grebenu Golega rebra, mimo Budlakovih jam do okrepčevalnice lovski dom. Tudi v zaključnem delu so poiskali stare poti, ki so jih nad Konjiško vasjo pripeljale nazaj v Konjice.
J. Ka.