Tam na Ravnem polju

Vedno znova se čudim, koliko zanimivosti imamo na dosegu roke. Konjičani, Zrečani in drugi, če ne veste, kam bi se podali v nedeljo popoldne, se odpravite po Vodni učni poti PREŽIGAL. Tja vas bodo vodile oznake na tablah, ki so postavljene ob poti. Pot se vije ob Dravinji iz Konjic proti Centru za upravljanje z odpadki. Na eni strani vas spremlja tiha Dravinja, na drugi strani pa širna polja, ki so pripravljena na pomlad in že lepo ozeleneli travniki. Šli boste mimo škorševega drevoreda, ki že lepo raste. Kaj vse boste spoznali? Videli boste hrast, ki objema smreko in prišli boste v zavarovani strnjen gozd s stoletnimi hrasti z imenom dob in jih v družbi s prijatelji poskusili objeti. Če boste imeli srečo, boste lahko videli fazana ali morda kakšno plašno srno. Iz hrastovega gozda boste prišli do vaškega vodnjaka na Prežigalu, ki je dokaz, da so ljudje tudi v preteklosti koristili podzemno vodo reke Dravinje in se družili ob njem. Šli boste mimo melioracijskih jarkov, ki odplavljajo poplavno vodo. Res boste uživali v naravi, kjer vas ne bodo motili avtomobili, srečali boste verjetno kakšnega prijaznega vaščana in z njim poklepetali. Po dveh urah zmerne hoje se boste vrnili domov polni energije in dobrega počutja.

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos