Naš Franc

Lahko je biti pohodnik, če kdo skrbi zate, te vodi po poti, ti daje nasvete.Lepo je hoditi za nekom, ki ima veliko izkušenj s hojo v hribih.In naša skupina hodi za Francem, če rečemo Franc, vedo to vsi, da je naš vodič po planinskih poteh, vodič skupine planincev, ki smo si nadeli ime »ČETRTKOVCI«. On ima prehojenih na tisoče kilometrov, on pozna vsak hrib, goro, te seznani s potjo, pa ne samo to. On je pravi vir zgodovine. Mimogrede obiščemo muzej, ostanke gradov in podobno, deležni smo obilice zgodovinskih podatkov, ki nam jih podaja. On je tudi pravi poznavalec starih ljudskih pesmi in kar mimogrede si med potjo tudi zapojemo. On nas popelje na goro po poti, ki ji mnogi rečejo »brezpotje«, a se vedno vrnemo na izhodišče. Najde kraško jamo, da si jo lahko pogledamo, on je vedno naš varuh, ki budno spremlja naš korak.To je naš FRANC, ki je letos slavil okrogli jubilej tudi z nami »Četrtkovci« na zelenem Pohorju. Še preden smo imeli slavje, smo prehodili pot do Sv. Urha in nazaj na izhodišče, kjer smo mu v gostišču zapeli, mu voščili in zaželeli še veliko zdravja, da bi nas še dolgo vodil po naših lepih poteh.