Ravna gora (686 m) na Hrvaškem

Vabimo vas na jesenski pohod v soboto, 26. oktobra 2013 na Ravno goro (686 m) na Hrvaškem. Odhod ob 6.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah. Z avtobusom se zapeljemo mimo Ptuja in preko Vidma pri Ptuju do hrvaške meje (Leskovec) in do kraja Cvetlin, kjer bo pričetek naše poti. V začetku nas pot pripelje do pod ostenja Velikih pečin, nato se zložno dviguje do predvrha (Velike pečine) in do vrha Pusti duh, 672 m (do sem 1,5 ure), kjer je tudi koča. V nadaljevanju se podamo do cerkve Sv. treh Kraljev in do samega vrha Ravne gore, kjer je manjši razgledni stolp. Sledi še krajši del poti mimo vzletišča zmajarjev do Filićevega doma na Ravni gori 660 m, kjer bo počitek in možnost ogleda učne poti “Balkon” (cca 0,5 ure).

Ravna gora Pusti Duh

V nadaljevanju se spustimo proti gradu Trakoščan (1,5 ure), kjer je planiran tudi ogled gradu z bogato zbirko zgodovine gradu ter bližnje in daljne okolice (cca 2 uri).

Grad Trakoščani

Za opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice in kakšno toplo oblačilo.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto in veljaven osebni dokument za prestop državne meje. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo. Po končani turi je planiran ogled gradu za vse udeležence izleta.

Povratek v Konjice predvidoma do 19 ure. Stroški avtobusnega prevoza in vstopnine v grad so 15,00 € za člane in 8,00 € za mladino.

Izlet bosta vodila Tomaž M 041 211 231 in Franc Vahter M 041 571 966. Prijave sprejema Vida na041 281 992 ali vida.kamensek@gmail.com