Čez goro k očetu

Odhod ob 7.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 14. decembra 2013, tokrat prvič na tradicionalni pohod Čez goro k očetu. Z avtobusom se bodo peljali preko mejnega prehoda Holmec do Železne Kaple (Eisenkappel) in naprej do zaselka Koprein Sonnseite (Koprivna) v Avstriji. Peš bodo nadaljevali pot do kmeta Čemerja, kjer bo krajši postanek in srečanje s Koroškimi Slovenci. Povzpeli se bodo tudi do Cerkve na Lužah in se nato spustili v dolino do kmeta Lipolda, kjer bodo pohodnike čakali avtobusi. Sledil bo prevoz z avtobusi v Črno na Koroškem, kjer bodo pohodnikom Črnjani pripravili kulturni program in druženje ob novoletnih stojnicah.

Pot je lahka, obvezni pa so dobri pohodni čevlji in topla oblačila. Obvezen je osebni dokument, ker se bodo del poti gibali v Avstriji. V nahrbtniku je potrebno imeti nekaj hrane in pijače, priporočljiva je termo steklenica s toplim čajem. Vrnitev v Konjice bo predvidoma do 18. ure.

Rok prijave je 10. december 2013, ker je potrebno organizatorju sporočiti število udeležencev.
Strošek izleta je 15,00 € za člane in 8,00 € za mlade planince.
Pohod bo vodila Lidija 031 260 176, prijave pa sprejema Vida 041 281 992 ali vida.kamensek@gmail.com.