Po soški poti – 2. del

v nedeljo, 23. junija 2013 v Trenti. Odhod ob 5.00 uri z avtobusne postaje v Konjicah.

Na našem drugem potepanju ob Soči se bomo sprehodili od vasi Soča, mimo Velikih korit Soče, skozi vznožje ledeniške dolinice Lepena, do sotočja Soče in Koritnice ter po Poti miru do Kluž. Ob poti si bomo ogledali še ostaline avstro-ogrske prve obrambne črte na Ravelniku in pa ohladili si bomo noge v hladni Soči.

Od kraškega izvira sredi Julijcev prek brzic in slapičev v Trenti do korit in tolmunov v Bovški kotlini smaragdni odsevi burijo domišljijo, vznemirjajo čute, božajo poglede. Za mnoge najlepša evropska reka pod okriljem dvatisočakov v žive skale zarisuje najtesnejše soteske, v prod vtiska svojo najširšo strugo, morju prinaša svoje najsilnejše hudourniške vode. Zdaj strastno razpenjena, zdaj deviško mirna preseneča z življenjem v sebi. Zdaj ujeta v ozka korita, drugič široko razlita očara in začara.

Priporočena oprema za na pot

• dobra nepremočljiva obutev za hojo
  • topla oblačila in vetrovka v slučaju slabega vremena
  • pokrivalo za glavo
  • pohodne palice
  • čelna svetilka
  • komplet prve pomoči
  • osebni dokument
  • planinska izkaznica s plačano članarino
  • hrana
  • pijača
  • fotoaparat
  • veliko dobre volje.

Skupno bo za okoli 6 do 7 ur nezahtevne hoje. Prihod v Konjice bo predvidoma do 22.00 ure.
Strošek izleta je 15,00 € za člane in 8,00 € za mlade planince.
Izlet bo vodila Lidija, prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com, do zasedbe avtobusa.