Višarje in Kamniti lovec/Monte Cicciatore

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 14. septembra 2013 na Višarje (1.766 m) in na Kamniti lovec/Monte Cicciatore (2.017 m). Odhod ob 6.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Vabimo vas na Višarje (1.766 m) in na Kamniti lovec (2.017 m) v Italijo. Peljali se bomo po gorenjski avtocesti do Jesenic in nadaljevali pot mimo Kranjske gore do mejnega prehoda Rateče ter skozi Trbiž/Tarvissio do vasi Žabnica/Camporosso, kjer bomo parkirali pod postajo gondole na Višarje/Monte Lussari.

Na voljo bodo tri možnosti:

1. Zahtevna

peš po romarski poti do Višarske planine (2 uri) ter nadaljevanje na Kamniti lovec (1,5 ure).
Pot nas popelje po gozdni cesti, ki za pohodnike predstavlja tudi romarsko pot (obeležja ob poti), do planine in nato nadaljujemo pot po novi smučarski progi do kapelice, kjer zavijemo levo in pot nadaljujemo do »Lovca«. Pot se enakomerno vzpenja vse do zadnjega dela, ko si lahko do vrha pomagamo z jeklenico.

2. Vožnja z gondolo na Višarje

(10 min.) ter nadaljevanje poti peš na Kamniti lovec (1,5 ure). Po nakupu vozovnic se odpeljemo na Višarje in pot nadaljujemo mimo cerkve ter stojnic do kapelice, kje nas smerokaz usmeri za nadaljevanje poti proti Kamnitemu lovcu. Pot nas delno popelje najprej skozi gozd, nato pa se nam odpre čudovit pogled na Višarje ter nam že poznane vrhove ( Montaž/Jof di Montasio, Viš/Jof Fuart, Nabois, Mangart, Jalovec…).

3. Vožnja z gondolo na Višarje (10 min) ter sprehod po okolici,

občudovanje in raziskovanje vrhov v okolici. Možno se je udeležiti sv. maše (ob 10.,11. in 12. uri), ki poteka v treh jezikih.

Oprema

Za opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Posebej so priporočljive palice in kakšno toplo oblačilo.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Povratek v Konjice bo predvidoma do 20. ure.
Stroški avtobusnega prevoza so 15,00 € za člane in 10,00 € za mladino. Vozovnice za gondolo si kupijo udeleženci sami, glede na koriščenje le te.

Individualne vozovnice

€/osebo

Skupinske vozovnice (25 oseb)

€/osebo

Povratna

14,00 €

Povratna

10,00 €

Enosmerna/gor

10,00 €

Enosmerna/gor

7,00 €

Enosmerna/dol

7,00 €

Enosmerna dol

5,00 €

Izlet bo vodil Boštjan M 041 263 492. Prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992 ali vida.kamensek@gmail.com.