Gorjance – Trdinov vrh (1.178 m)

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 23. novembra 2013 na Gorjance – Trdinov vrh (1.178 m). Odhod ob 6.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah. Vabimo vas na jesenski pohod na Gorjance. Pot bomo začeli v Gabrju pri Novem Mestu, od koder se bomo povzpeli do Planinskega doma pri Gospodični. Odžejali se bomo pri čarobnem potoku Gospodična in se vidno mlajši vzpeli na Trdinov vrh (1.178 m), ki mu naši sosedje rečejo Sveta Gera. Z vrha se bomo skozi pragozd spustili proti Sv. Miklavžu, od koder se bomo po učni poti vrnili do Gospodične. Skupaj bo 5 do 6 ur nezahtevne in razgledne hoje.

Za opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice in kakšno toplo oblačilo. V primeru snega priporočamo pohodniške dereze (Veriga).

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto in osebni dokument. Možnost toplega obroka v Planinskem domu pri Gospodični ali v Planinskem domu pri Sv. Miklavžu. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Povratek v Konjice predvidoma do 20. ure. Stroški avtobusnega prevoza so za člane je 12,00 € in 6,00 € za mladino. Izlet bo vodila Alenka. Prijave sprejema Vida na 041 281 992 alivida.kamensek@gmail.com