Prečenje od Slovenj Gradca do Rogle

Obvestilo!

Da se boste lažje odločili za sobotni pohod, vam sporočamo, da bo organizirana tudi krajša pot. Zapeljali se bomo z avtobusom do partizanskega doma na Mali Kopi (1443 m) in od tam šli na pot proti Rogli, s tem si bomo pot skrajšali približno za dve uri. Prijavite se, mest na avtobusu je še dovolj. Se vidimo!

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na pohod od Sloven Gradca do Rogle, v soboto 28. septembra 2013 ob 6. uri. Z avtobusom se bomo odpeljali z avtobusne postaje v Slov. Konjicah ob 6. uri. Pot bomo začeli v Slovenj Gradcu, kjer bomo vstopili na Slovensko planinsko pot – SPP1. Na poti si bomo lahko pridobili žige v naše transverzalne knjižice na Koči pod Kremžarjevim vrhom, na Grmovškovem domu pod Veliko Kopo in na Ribniški koči. Do našega bivaka na Rogli bomo prispeli pozno popoldne, kjer bo mogoče dobiti še kakšen dodaten »žig«. Za pot bomo potrebovali 7 do 8 ur.

Priporočljiva oprema za pot:

• dobri nepremočljivi čevlji,
  • pohodne palice,
  • rezervna oblačila in vetrovka v primeru dežja ali nevihte,
  • kapa,
  • komplet prve pomoči,
  • baterijska svetilka,
  • hrana in pijača za na pot.

Strošek izleta je za planince 10,00 €, za mlade planince 5,00 €. V ceno je vključen avtobusni prevoz do Slovenj Gradca in povratek z Rogle.
Ostale informacije o izletu je možno dobiti pri Lidiji Pučnik na 031 260 176, ki bo izlet tudi vodila s pomočjo ostalih planinskih vodnikov.
Prihod v Konjice bo predvidoma do 20. ure.

Prijave zbira Vida na 041 281 992 ali na vida.kamensek@gmail.com do zasedbe mest na avtobusu.