Izvir reke Mure in Weisseck (2.711m)

Vabimo vas, da se nam pridružite v soboto in nedeljo, 27. in 28. julija 2013 na izletu k izviru reke Mure in Weisseck (2.711m). Odhod ob 4.00 uri z AP v Konjicah.

[widgetkit id=3]

27.07.2013 (sobota) ob 4.00

Odhod udeležencev iz AP Slovenske Konjice preko Dravograda do Lavamünda (Laboda). Pot bomo nadaljevali do kraja Griffen, kjer bomo zavili na avtocesto. Peljali se bomo mimo Klagenfurta (Celovca) in Vrbskega jezera (Wörther See) proti Spittalu.
Pot nas bo vodila mimo Ossiacher See (Osojskega jezera) in Millstätter See. Peljali se bomo skozi Katschberg tunel (5.439 m) in zavili z avtoceste proti kraju Muhr vse do vasice Hintermuhr. Pot bomo nadaljevali do koče Arsen (1.300 m). To bo izhodiščna točka našega izleta.
Do parkirišča Muritzen (1.520 m) se bomo odpeljali z manjšimi avtobusi (Talbus). Pot bomo nadaljevali peš (cca1 uro) do Sticklerhütte (1752m), kjer bomo prespali. Po krajšem počitku se bomo odpravili na goro Weisseck. Pot ni tehnično zahtevna (skupaj 4,5 – 5 ur hoje). Lažji pohod bo potekal po isti poti do sedla, kjer bomo uživali v razgledih na okoliške vrhove in jezera (cca 2 uri). Po končanem pohodu bomo imeli skupno večerjo v koči. Na voljo bomo imeli dva menija (mesna enolončnica ali testenine z mesno omako).

28.7.2013 (nedelja) ob 8.00

Pohod proti izviru Mure (1.898 m) in potem nazaj do Sticklerhütte (skupaj 2 uri). Ob 12.00 se bomo napotili peš do parkirišča Muritzen, od koder nas bodo s talbusi odpeljali  do našega avtobusa. Odpeljali se bomo proti kraju Flattach, kjer si bomo ogledali še znamenito sotesko Raggaschlucht. Sledil bo povratek proti Konjicam.

Priporočena oprema za na pot

• dobra nepremočljiva obutev za hojo,
  • topla oblačila in vetrovka v slučaju slabega vremena,
  • pokrivalo za glavo,
  • pohodne palice,
  • čelna svetilka,
  • komplet prve pomoči,
  • osebni dokument,
  • planinska izkaznica s plačano članarino,
  • hrana,
  • pijača,
  • fotoaparat in veliko dobre volje.

Povratek v Konjice predvidoma do 22. ure.

Stroški dvodnevnega potepanja po Avstriji so 55,00 € za člane in 40,00 € za mladino, vključujejo prevoz, prenočišče, večerjo, (cestnino, predor), vožnjo s talnimi avtobusi in vodenje izleta.

Vplačila za izlet je potrebno poravavnati pred izletom, zato bo pisarna PD za ta namen odprta v sredo in četrtek (24. in 25. 7.) pred izletom od 18. do 19. ure.

Vodila bosta Franc in Irena, prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com.