Ankogel 3.246m (Visoke Ture – Avstrija)

Izlet je odpovedan.

Vabimo vas, da se nam dne 17.08.2013 (sobota) pridružite na izlet v Hohe Tauren – Ankogel (Visoke Ture – Avstrija). Odhod udeležencev ob 3.00 iz AP Slovenske Konjice preko Dravograda do Lavamünda (Laboda). Pot bomo nadaljevali do kraja Griffen, kjer bomo zavili na avtocesto. Peljali se bomo mimo Klagenfurta (Celovca) in Vrbskega jezera (Wörther See) proti Spittalu preko alpskega mesteca Mallnitz do spodnje postaje žičnice Ankogelbahn.

a) Zelo zahtevno ++

Vzpon na Ankogel, 3246 m. Ob 8.30 se z gondolo odpeljemo do zgornje postaje žičnice Hannover hause 2560 m od koder nas čaka 3 urni vzpon na ANKOGEL. Pot nas vodi preko pobočij, grebenov, snežišč in ledenikov (ni ledeniških razpok), pot je zelo zahtevna v zadnjem delu od Malega Ankogla (3096m) do vrha pa zelo zahtevna ++, stena je zelo krušljiva, poleg tega pa na steni ni tehničnih pripomočkov za varovanje, kot so jeklenice klini…. Vzpon do samega vrha priporočamo psihofizično dobro pripravljenim planincem. Povratek iz vrha na zgornjo postajo gondole 3 ure, časa za hojo ni na pretek, ker mora skupina, ki bo šla na vrh ujeti zadnjo gondolo za povratek v dolino. Med samim vzponom se bo možno vedno obrniti in počakati skupino, ki bo šla samo na Mali Ankogel. Vzpon na ANKOGEL bo vodil Uroš.

Oprema

• ČeladaOBVEZNA
  • Palice – Priporočljive (koristijo pri prečenju snežišč in ledenikov)
  • Sončna očala – Zelo priporočljiva
  • Dereze veriga Lesce/Drofenik – priporočljive
  • Sončna krema – Zelo priporočljiva

b) Zelo zahtevno

Vzpon na Mali Ankogel, 3096m. Ob 8.30 ali ob 9.00 (odvisno od kapacitete gondole) se z gondolo odpeljemo do zgornje postaje žičnice Hannover hause od koder nas čaka 2h15min vzpon na MALI ANKOGEL 3096m. Pot nas vodi preko pobočij, grebenov snežišč in ledenikov (ni ledeniških razpok), pot je zelo zahtevna. Povratek iz Malega Ankogla na zgornjo postajo gondole 2 uri. Vzpon na Mali Ankogel je v primerjavi z vzponom na Ankogel lažji, kljub vsemu pa zahteva dobro psihofizično pripravljenost. Vzpon na MALI ANKOGEL bo vodil Rajko.

Oprema

• Palice – Priporočljive (koristijo pri prečenju snežišč in ledenikov)
  • Sončna očala – Zelo priporočljiva
  • Dereze veriga Lesce/Drofenik – priporočljive
  • Sončna krema – Zelo priporočljiva

c) Individualni pohodi

po pohodniških poteh v dolini SEEBASHTAL. Dolina je čudovita in vredna ogleda, možna je tudi individualna vožnja z gondolo do Hannover hause ali pa do prestopne postaje gondole na sredini hriba ter peš povratek v dolino cca 2 uri.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Poskrbeti morajo za ustrezno psihofizično kondicijo, dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Hrana in pijača iz nahrbtnika.
Izlet se bo izvedel samo ob zadostnem številu prijavljenih planincev in dobrih vremenskih razmerah, napoved mora biti dobra, dan mora biti brez napovedanih padavin.

Pri prijavi po možnosti navesti, za katero varianto se boste odločili, ni pa stvar obvezujoča še vedno se boste lahko na dan izleta odločili za želeno varianto.

Povratek v Konjice bo predvidoma do 22. ure.
Stroški avtobusnega prevoza in gondole 45,00 € za člane in 25,00 € za mladino.
Varianta c) brez stroška za gondolo, karte za njo ob morebitnem koriščenju le te, kupijo udeleženci sami.
Cena povratne vozovnice za gondolo je 24,00 € za odrasle in 12,00 € za otroke.

Vodila bosta Uroš M 041 838 919 in Rajko M 041 871 189.
Prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com