Kako osvojiti Stolpnik?

Torej g. Gričnik, svetujem vam, da poskusite še enkrat za spremembo peš, saj bi bilo poskušati še v tretje s terencem podobno ravnanju naših literarnih sodržavljanov iz Butal, F. Miličinskega. Verjamem tudi, da bo za vaše zdravje takšen način planinarjenja koristnejši, saj se drugače lahko kaj hitro zgodi, da boste uživali le v pogledu z bližnje okolice Sv. ANE, ki pa jo Konjičani, kakor tudi stolp na Stolpniku, nimamo le zase. Tudi pogleda na Konjice na vrhu ne boste prav nič pogrešali, saj se vam bo lep pogled na Konjice odkrival dobršen del poti na Stolpnik, pogled na domačo faro pa vam je zagotovljen tudi z vrha.

Za konec vam bi še nekaj svetoval. Humoreska je res mogoče prava literarna zvrst za lahko poletno branje, toda tudi pisanja te se je potrebno lotiti tako, da se nekatere stvari vsaj malo preverijo. Drugače pa se zgodi, kot se je zgodilo vam, saj je na koncu izpadlo vse skupaj bolj kot neka samoironija, (z džipom na Stolpnik !?) kar pa je tudi pohvalno, saj je lepo, če se zna kdo pošaliti na lasten račun.

Če bi se vam mogoče zaželelo polemiziranja, na njega ne bom odgovarjal saj nisem zdravnik, zato se obrnite raje na svojega osebnega zdravnika, in z njim spregovorite par besed o koristnosti džipovskega in klasičnega planinstva.