Kako osvojiti Stolpnik?

Zato bom nasvet, kako priti na vrh Konjiške gore s terenskim vozilom, prepustil cestnemu podjetju, sam pa bom poskušal g.Gričniku dopovedati, da dostop do vrha Konjiške gore s terenskim vozilom zaenkrat še ni mogoč in kakor tudi upamo planinci, lovci ter ostali ljubitelji narave tudi nikoli ne bo, stolp je pač bil postavljen z namenom, da ljudje do njega dostopijo peš in da so po naporni poti nagrajeni s prečudovitim razgledom. Če bi pri planinskem društvu razmišljali kakorkoli drugače, bi bilo to zgrešeno, saj je Konjiška gora kraj, kamor zahajajo ljudje, ki si zaželijo malo miru, svežega zraka, ne pa hrumenja avtomobilov.

Razgledni stolp na vrhu Konjiške gore Stolpniku je bil zgrajen leta 1997 in do njega že od takrat vodijo vsaj tri dobro označene pešpoti, kar lahko potrdijo vsi planinci od blizu in daleč, ki nikoli niso imeli pretiranih problemov z iskanjem Stolpnika, če so le obvladali osnove gibanja po markacijah. Poti in brezpotij do vrha je seveda še več, le da te niso označene, saj je zato potrebno imeti razna dovoljenja ter soglasja, pa tudi v našem interesu ni, da bi se te neoznačene poti preveč uporabljale tako iz vidika varnosti kot motenja gozdnega miru.

Po pisanju g. Gričnika nekako slutim, da je smer njegovega napada na Konjiško goro iz Slovenskih Konjic, zato mu svetujem, da svojega terenca pusti pri pokopališču, zajame malo svežega zraka, vrže pogled na Konjice, ter se po dobro označeni pešpoti zažene proti vrhu. Že čez dobri dve uri po prispel do tako željnega cilja. Oboroži se lahko tudi z zloženko, ki jo je izdalo PD Slovenske Konjice in jo je prejel vsak naročnik in kupec NOVIC brezplačno, na njej pa je pot vrisana tudi na zemljevid, za tiste pa, ki jim zemljevidi niso ravno blizu, pa je dodan tudi zelo dober opis poti. Glede na vozilo sodeč, vidim da ste v stiku z najnovejšo tehniko, zato lahko pokukate tudi na mrežo vseh mrež (internet), kjer vas tudi čaka obilo nasvetov, kako priti do želenega cilja, objavljeni pa so tudi naslovi planinskih vodnikov, ki vas bodo z veseljem popeljali v neznani svet Konjiške gore.