Potopisni večer s Petro Škarja

Planinsko društvo Konjice je v torek, 24.oktobra, organiziralo potopisni večer s pisateljico in popotnico Petro Škarja. Dvorano v Župnijskem domu, kjer smo imeli tudi lani dva potopisa, smo uredili že dan prej, in v torek smo brezskrbno pričakali Petro in poslušalce potopisa, ki so napolnili dvorano.

Petra zase pravi, da je skodrana pisateljica s hecnim priimkom, zaljubljena v naravo – sploh gore. Je tudi avtorica več knjižnih uspešnic, kot so: CAMINO – Od suženjstva do svobode, Zate, Gora… Njeno mladost v majhni vasici na Dolenjskem je spremljal ustaljen ritem in vaško življenje, pred katerima je hotela pobegniti v drugačnost – v svet. Pripovedovala je o svojih potovanjih, spoznanjih in doživetjih na vseh celinah. Vedno znova pa se je vračala domov, bogatejša za nove izkušnje in spoznanja. Danes zase pravi, da je našla to, kar je iskala, doma v Sloveniji, kjer se ne zavedamo dovolj, da imamo prečudovito naravo, dovolj pitne vode in življenjski standard, ki nam omogoča dokaj brezskrbno življenje v primerjavi z večino ostalega sveta.

Potopisu je sledilo druženje in pogostitev v avli doma, ki se mu je pridružila tudi Petra, ko je končala s prodajo svojih knjig. Tako smo sklenili še en uspešen dogodek našega društva, ki je bil lepo obiskan. Zahvaljujemo se g. arhidiakonu za dvorano v Župnijskem domu, članom društva, ki so pomagali pripraviti dvorano za potopis, in članicama Brigiti ter Justini, ki sta spekli izvrstno pecivo.

Za PD Konjice, Robert Vrečko