Na Krvavec in okoliške vrhove

Na prvo soboto v oktobru smo se konjiški planinci odpravili na Krvavec in bližnje vrhove. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, saj nas je celotno pot spremljalo sonce. Vzdušje na avtobusu in na poti je bilo zelo veselo.

Naša pot se je začela iz parkirišča na planini Jezerca. Od tukaj se je manjša skupina planincev podala na okoliške planine, kjer so uživali v dobri družbi in čudovitih razgledih.

Preostali pa smo po dobrih dveh urah in pol z zmernim tempom naših vodnikov prispeli na 1989 m visok vrh Kompotela. Na vrhu smo se razveselili razgledov na Kamniško-savinjske Alpe, odlično se je videla tudi Velika planina.

Za povratek smo se razdelili v dve skupini. Skupina B, ki sta jo nazaj vodila Matjaž in Franci se je vračala po enaki poti prihoda, torej čez planino Koren, nazaj do izhodišča.

Skupina A se je z vodnikom Tomažem podala po poti do Velikega Zvoha, ki je s 1971 m najvišja točka smučišča Krvavec, od kjer se odpira lep pogled proti Kalškemu grebenu, lepo se vidijo tudi Storžič in Julijske Alpe. Imeli smo priložnost videti, kako se pripravljajo na bližajočo se zimsko sezono, saj tečejo dela v zvezi z novo pridobitvijo, to je žičnica z ogrevanimi sedeži in pokrivalom. Pot smo nadaljevali po smučišču do Doma na Krvavcu in jo sklenili na planini Jezerca, na izhodišču, kjer se nas je zopet zbralo vseh 57 pohodnikov. Očarani od pogledov na slikovita travnata, gozdna in skalna pobočja, na macesne, ki že dobivajo čarobno zlato barvo, smo se s postankom na znamenitih Trojanah, vrnili v domači kraj.

Iskrena hvala šoferju, našim vodnikom in vsem ostalim za dobro družbo na pohodu.

Za PD Konjice, Martina Sovinc in Boža Pišotek