Spomladanska čistilna akcija ob dnevu Zemlje

V soboto, 22.aprila 2023, smo člani Planinskega društva Konjice ter Ciciplaninci v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Slovenske Konjice in Turističnim društvom Slovenske Konjice, očistili planinske poti na Konjiški gori in okolico trgovskih centrov ob Dravinji ter brežine reke.

Zjutraj ob 8. uri smo se zbrali pri Športni dvorani. Prejeli smo vrečke, rokavice, razpored skupin in načrt poti za čiščenje.

Čistilna akcija je potekala ob poteh in cestah Konjiške gore, ter ob potokih in reki Dravinji. Čistili smo odpadke, ki so rezultat neodgovornih občanov in vremenskih neprilik (veter). Napolnjene vreče odpadkov smo nastavili ob cesti, kjer jih je pobral s poltovornjakom šofer podjetja Gradnje Marguč in odpeljal na CERO – Zbirni center za odpadke. Akcija je trajala do 11.30 ure. Po akciji nam je Matej pripravil malico pod farovškim kozolcem pri cerkvi sv.Jurija. Njemu in g. Vogrinu, ki nam je odstopil kozolec, se prav lepo zahvaljujemo.

PD Slov. Konjice poziva vse pohodnike in obiskovalce planinskih poti, da svoje smeti odnesejo v dolino, voznike pa, naj ne mečejo pločevink in plastenk skozi okna avtomobilov v naravo. Ob cestah in poteh je teh odpadkov največ.

Za PD Konjice, Črt Koren, načelnik markacistov