Kolesarjenje v Dalmaciji – Metković

Vabimo vas na pet-dnevno kolesarsko druženje, ki bo od 14. 9. – 19. 9. 2021 v Dalmaciji – Metković.

Odhod bo v torek 14. 9. 2021 s parkirnega prostora pri Kmetijski zadrugi v Slovenskih Konjicah ob 02.30 uri.
Planinsko društvo Konjice – kolesarska sekcija organizira že sedmo večdnevno kolesarsko turo. Izvedli jo bomo po sosednji državi Hrvaški, možno tudi po Bosni in Hercegovini. Naše izhodišče bo ponovno mesto Metković, kjer nas pričakujejo prijazni gostitelji iz Biciklističkog kluba Metković, kateri bodo tudi pomagali pri vodenju kolesarskih tur kolesarskim vodnikom planinskega društva. Vsi, ki ste že bili z nami, veste da nam je vedno lepo in prijetno. Naše kolesarske ture niso načrtovane kot tekmovanje s časom, ampak, da si ob poti ogledamo znamenitosti in značilnosti te pokrajine. Letos bomo prvič vključili tudi pohodno turo (kombinirano s kolesom).

1. TURA (torek 14. 9. 2021) nastanitev v hotelu,– če bo dopuščalo se bomo podali s kolesi v Bosno in Hercegovino – Park Prirode Hutovo Blato 50 km in 550 m vzponov, drugače se bomo zapeljali s kolesi do obale in se kopali.

2. TURA (sreda 15. 9. 2021) Metković – jezero Kuti – Zavala – Smrdan Grad – Blace (možnost kopanja), možno do izliva reke Neretve v morje, vračanje ob reki Neretvi do izhodišča 65 km in 600 m vzponov.

3. TURA (četrtek 16. 9. 2021) zgodnje bujenje Metković – trajektna luka Ploče – Trpanj (polotok Pelješac) – kolesarjenje po polotoku – Potomlje (400 m tunel Dingač – OBVEZNA SVETILKA) – odkrivanje severnega dela polotoka – Orebić – Viganj – Lovište – Duba Pelješka (makadam) – Plaža Divna (kopanje) – Trpanj – Opuzen – Metković – 160 km in 1.530 m vzponov.

4. TURA (petek 17. 9. 2021) bolj lahkotno kolesarjenje, kopanje, spoznavanje okolice na kolesu, piknik – družabne igre.

5. TURA (sobota 18. 9. 2021) planinski pohod po okoliških hribih (Marin Vijenac). Del poti bomo kolesarili ter se peš povzpeli na 507 m visok vrh Marin Vijenac. Če nam bo naklonjena sreča bomo lahko opazovali divje konje in občudovali v lepih razgledih po okolici. Testiranje – kdo potrebuje test za vračanje domov.

Vozili bomo po asfaltu in delne odseke poti po makadamskih cestah. Načrtovane ture bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili. Nastanjeni bomo v hotelu s polpenzionom.

Za na kolesarske ture je priporočljivo imeti trekking ali gorsko kolo.

Obvezna oprema vsakega udeleženca je kolesarska čelada, kolesarske rokavice, očala, rezervna zračnica, svetilka, nahrbtnik ali kolesarska torba, zaščita za sonce in dež in

VELJAVEN osebni dokument za prehod meje, ter:
1. negativni test PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa;
2. negativni test HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;
3. potrdilo o prebolelosti,
4. potrdilo o cepljenju,
5. potrdilo o cepljenju za prebolevnike,
6. evropsko digitalno covid potrdilo.

Za pohod ne pozabit na čevlje, palice če jih uporabljaš ter manjši nahrbtnik, pokrivalo.
Ker se bomo na naših turah vozili ob jezeru in morju, je priporočljivo imeti na turi v nahrbtniku tudi kopalke, brisačo.

Strošek za turo je 250,00 EUR, kamor je všteta namestitev s polpenzionom v hotelu in strošek za gorivo in cestnino in ostala logistika (trajekt oseba + kolo). Zavarovanje z zdravstveno asistenco za tujino, prav tako vsa potrebna potrdila zaradi COVID 19 situacije za prehod meje si vsak uredi sam. Kolesa bomo naložili na prikolico v ponedeljek 13. 9. ob 18. uri na parkirišču pri Kmetijski Zadrugi Slovenske Konjice. Odhod bo v torek zjutraj 14. 9. ob 2.30 uri, prav tako s parkirišča pri Kmetijski zadrugi. Vrnili se bomo v nedeljo 19. 9. v poznih večernih urah. Število prijav je omejena zaradi transporta.

Prijave zbira Matjaž Rebernak E matjaz.rebernak@gmail.com