Vitranc in Ciprnik

V soboto, 4. septembra 2021, vas vabimo na Vitranc in Ciprnik (1.745m).

Odhod bo ob 6. uri z AP v Konjicah.
Preko Gorenjske se peljemo do Kranjske Gore, kjer zavijemo proti Vršiču. Naše izhodišče bo pri jezeru Jasna. Na voljo bo več variant:

1.a) Vitranc in Ciprnik: V okljukih se bomo začeli vzpenjati proti Vitrancu (1.555m) in po grebenu do vrha, kjer se bomo lahko okrepčali pri Mojčinem domu. Nadaljevali bomo do okoli 200 metrov višjega Ciprnika. Pot je zahtevna in v zadnjem delu postaja postopoma vse bolj strma. Sestopili bomo po strmi, mestoma zelo zahtevni poti v Planico, kjer nas bo čakal avtobus. Hoje bo za okoli 6 ur. (Franc)

1.b) Vitranc: Pot do vrha enaka kot zgoraj, sestopili bomo po gozdni poti, mimo smučišč v Kranjsko Goro. Hoje bo za okoli 4 ure. (Irena)
Oba vrhova sta skrita nad kranjskogorskimi smučišči in zelo razgledna: proti vzhodu vidimo Martuljške gore, na drugi strani so Jalovec, Ponce, Mojstrovke, pa Dobrač in avstrijski tritisočaki.

2. Tamar: Z avtobusom nadaljujemo pot do Planice. S parkirišča pri Nordijskem centru nas bo pot vodila v dolino Tamar pod vznožje Jalovca (dom v Tamarju). Po želji tudi krajši vzpon do slapa Nadiža. Pot je lahka, primerna za vse generacije. Hoje bo za okoli 3 ure.

Poskrbeti je potrebno za ustrezno psihofizično kondicijo, dobre planinske čevlje in pohodne palice. Hrana in pijača iz nahrbtnika ali na Mojčinem domu na Vitrancu in v Koči v Tamarju.

Na izletu bomo upoštevali priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja COVID-19. Maska je obvezna.
Povratek v Konjice je predviden do 19. ure. Cena avtobusnega prevoza bo 20,00 € za člane in 10,00 € za mladino.
Pohod bosta vodila Franc M 031 645 017 in Irena M 064 178 016 s pomočjo vodnikov PD Konjice, prijave pa do zapolnitve sedežev na avtobusu zbira Štefka na E gorenak.stefka@siol.net ali na M 031 377 752. Ob prijavi navedite ime in priimek ter tel.številko.
Vodniki PD Konjice si pridržujemo pravico do sprememb na turi zaradi objektivnih razlogov (stanje na poteh, vreme, stanje udeležencev…).