Popotovanje po manj znanih poteh nad Konjicami

V soboto, 3. julija 2021 vas vabimo na Popotovanje po manj znanih poteh nad Konjicami.

Zbrali se bomo ob 7. uri pri športni dvorani in se napotili na raziskovanje po neoznačenih starih poteh.

Pot nas bo vodila mimo starih kamnolomov v smeri Skale in po gozdni cesti do prelaza Čaž na Tolsti Vrh, sledil bo sestop v Špitalič, da bi se nato povzpeli do Grušc na nasprotni greben, ki nas bo preko Pletovarja vodil do Kraberka, tam bomo zavili levo proti Suhadolu do vinogradništva Baron, kjer bo postanek in okrepčevalnica. V nadaljevanju se bomo ob Slomu spustili do Žičnice in rastišča žičkega grobelnika in se povzpeli po grebenu Golega rebra mimo Budlakovih jam do naslednje okrepčevalnice lovski dom Aziz, od koder bomo sestopili po stari poti nad Konjiško vasjo do izhodišča v Konjice.

Skupno 20 km, vzponov 900 m, hoje okoli 7 ur.

Pot je nezahtevna, večinoma po gozdovih, zahteva pa primerno fizično pripravljenost, vodili bodo Joža, Martin in Mira.

Konjice – Čaž – Tolsti Vrh – Špitalič – Grušce – Pletovarje – Kraberk – Suhadol – Baron – Žiče – Golo rebro – Aziz – Konjiška vas – Konjice