Kolesarjenje po obronkih občine Sl. Konjice

V soboto, 8. maja 2021 vas vabimo na Kolesarjenje po obronkih občine Slovenske Konjice.

Zbor kolesarjev bo na parkirnem prostoru pri Kmetijski zadrugi Slovenske Konjice ob 8.00 uri.

Mesec maj in toplo vreme sta dva razloga, da odkrivamo okolico Slovenskih Konjic Zato se je kolesarska sekcija PLANINSKEGA DRUŠTVA odločila, da organizira kolesarjenje po obronkih občine Slovenske Konjice – tako blizu, hkrati pa tako nepoznano. Turo bomo izvedli v soboto, 8. maj 2021. Sama kolesarska trasa je dolga cca 70 km, mogoče kak km več – nikoli se ne ve ter okoli 1.000 višinskih metrov. Sama trasa je zelo razgibana- malo gor, malo dol, a skupaj bomo zmogli. Dobrodošli tudi udeleženci z električnimi kolesi.

Za na pot je priporočljivo treking kolo s širšo profilirano gumo ali gorsko kolo.

OBVEZNA OPREMA VSAKEGA UDELEŽENCA:

• plačana članarina PZS,
  • kolesarska čelada,
  • očala,
  • kolesarske rokavice,
  • rezervna zračnica,
  • VELJAVEN osebni dokument,
  • zaščita za sonce in dež,
  • hrana in pijača za čez dan.
  • Zaradi nastale situacije je obvezno imeti s sabo zaščitno masko. Vsak vstop v zaprt prostor je potrebna uporaba zaščitne maske. Načrtovano turo bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili.

Glede ostalih zaščitnih ukrepov prosimo, da sledite napotkom NIJZ.

Prijave na kolesarsko turo so potrebne E gorenak.stefka@siol.net M 031 377 752 ob prijavi navedite ime in priimek ter GSM številko (NIJZ zahteve). Za vse ostalo poskrbimo mi.., samo pridite in že drvimo. Z nami je vedno lepo. Vrnili se bomo do 17. ure.

Izlet bodo vodili kolesarski vodniki PD Slovenske Konjice.

Vodja ture Matjaž Rebernak