Vitanje – Stenica – Stranice – Čretvež

V soboto, 12. junija 2021 vas vabimo na planinski pohod

Vitanje – Stenica – Stranice – Čretvež – Konjice

Odhod ob 7.00 z avtobusne postaje v Konjicah.

Z avtobusom se bomo zapeljali do Vitanja. Od tam nadaljujemo peš na Stenico, 1091 m – cca 1,5 ure vzpona. Sledi spust preko Noviška, mimo gradu Lindek do grobov 100 talcev na Stranicah. Nadaljna pot nas bo vodila mimo Cankarjevih ribnikov preko Čretveža, Polen do Konjic. Skupno cca 7 ur hoje, zato se vremenskim razmeram primerno opremite!

Poti tehnično niso zahtevne, je pa potrebna ustrezna psihofizična pripravljenost. Primerno tako za starejše in mlajše pohodnike.

Prijave sprejema Štefka Gorenak na E gorenak.stefka@siol.net in mobilna št. za tiste, ki nimajo elektronske pošte M 031 377 752. Ob prijavi navedite ime in priimek ter GSM številko (NIJZ zahteve). Zaradi nastale situacije je obvezno imeti s sabo zaščitno masko. Vsak vstop v zaprt prostor je potrebna uporaba zaščitne maske, zato je na avtobusu zahtevana obvezna uporaba zaščitna maske. Načrtovano turo bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili. V primeru malo prijav bomo prevoz izvedli z lastnimi prevoznimi sredstvi. Prispevek za avtobusni prevoz je 5,00 € za odrasle in 3,00 € za mladino. Glede ostalih zaščitnih ukrepov prosimo, da sledite napotkom NIJZ.

Vodil bo Tomaž Levart M 041 211 231 in Rajko Toman M 041 871 189, s pomočjo vodnikov PD Slov. Konjice. Morebitne dodatne informacije pri vodnikih.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto in veljaven osebni dokument. Poskrbeti za ustrezno psihofizično kondicijo, dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru, dežju in mrazu.

Na poti ni planinskih koč – hrana in pijača iz nahrbtnika. Priporočajo se pohodniške palice in zaščita proti klopom.