Risnjak (Hrvaška)

Planince, ki so prijavljeni za pohod na Risnjak obveščamo, da je jutrišnji pohod odpovedan zaradi neugodne vremenske napovedi. Izvedli ga bomo v jesenskem času.

V soboto, 20. maja 2017 vas vabimo na Risnjak (Hrvaška)-1525m.

Odhod ob 4.30 uri zjutraj z avtobusne postaje v Slovenskih Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na spomladanski vzpon na Risnjak 1.525m, razgledno goro nad Rijeko, od koder je čudovit razgled na Rijeko in celoten Kvarnerski zaliv. Z avtobusom se bomo odpeljali do izhodišča ture, Platak nad Rijeko kjer bomo pričeli z našim vzponom na Risinjak. Za udeležence bodo na razpolago dve različni varianti pohoda:

1.MANJ ZAHTEVNA VARIANTA: Platak-planinski dom na Risnjaku-Risnjak 1.525m ter po isti poti nazaj na PLATAK. Skupaj 5-6 ur hoje

2.BOLJ ZAHTEVNA VARIANTA: Krožna tura, Platak- planinski dom na Risnjaku –Risnjak 1.525m -Snježnik 1.505m -Platak Skupaj 7-8 ur hoje

Pot je nezahtevna, vseeno pa je za pohodnike potrebna dobra psihofizična
pripravljenost. Za pohodno opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice, pohodni čevlji, topla oblačila in dovolj tekočine.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče

leto in veljaven osebni dokument. Hrana in pijača iz nahrbtnika, možno pa jo bo kupiti tudi na planisnki koči pod Risnjakom, kakor tudi na planinski koči na Platku

Stroški avtobusnega prevoza so 25,00 € za člane in 15,00 € za mlade planince.

NE POZABITE NA VELJAVEN OSEBNI DOKUMENT.

Povratek v Slov. Konjice predvidoma do 22. ure.
Izlet bodo vodili: Lidija, Uroš, Rajko
Do zapolnitve sedežev na avtobusu prijave zbira Vida na telefon: M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.