Pohod in kostanjev piknik

Vabimo vas na pohod s kostanjevim piknikom na planinskem domu na Brnici v soboto, 21. oktobra 2017, z odhodom ob 9. uri z avtobusne postaje v Slovenskih konjicah.

Za zaključek planinske sezone se bomo odpravili na prijeten jesenski pohod na planinski dom na Brnici. Dom stoji v naselju Brnica, na najvišji točki slemena pod Stražo (475 m) na severnih pobočjih Posavskega hribovja. Kljub razmeroma nizki nadmorski višini je od doma prelep razgled na vse strani. Na vzhodu se širi Celjska kotlina, na obrobju pa se dviga Tolsti vrh, Ramanca in Resevna, proti severu pa Konjiška gora in Boč. V bližini se dviga gozdnati Hom, na južni strani pa sta pred nami Veliki Slomnik in Kotečnik, za katerima se vleče veriga gora v severni gorski gubi Posavskega hribovja. Na zahodu lepo vidimo spodnjo Savinjsko dolino, ki se razteza proti Dobrovljam s Šempetrom, Polzelo, Braslovčami ter Goro Oljko, Goltmi in Savinjskimi Alpami. Na severni strani se od zahoda proti vzhodi dvigujejo pobočja Smrekovca, Pece, Uršlje gore, Paški Kozjak, za njim pa Pohorje.

Izhodišče našega pohoda bo pri kajakaškem centru na Špici v Celju. Center stoji ob priljubljeni sprehajalni poti ob Savinji, od koder se bomo napotili proti planinskemu domu na Brnici.

Do planinskega doma bomo hodili uro in pol do dve uri in med potjo bomo nabirali kostanje za piknik, ki si ga bomo organizirali pri domu. Na koči nam bodo pripravili topli obrok, za vse ostalo bomo poskrbeli sami. Pijačo bomo prinesli v nahrbtnikih, ali si jo naročili na domu. Priporočljivo je, da si nekaj konstanjev naberemo že prej, kajti do piknika jih verjetno ne bo več dovolj za nabirat. Poskrbljeno bo tudi za tiste planince, ki poti ne bi zmogli prehodit, da se bodo lahko na kočo pripeljali s kombijem.
Za pohodno opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved, priporočljive so pohodne palice, pohodni čevlji in kakšno toplo oblačilo.

Povratek v Konjice predvidoma okolib 17. ure.

Stroški za avtobusni prevoz bodo 10,00 €.

Pohod bodo pripravili in vodili Četrtkovci s pomočjo vodnikov, prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com.