Zimski pohod na Čreto

V soboto, 25. februarja 2017, vas vabimo na Čreto na Dobroveljski planoti

Odhod ob 7.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na zimsko-pomladni pohod na Čreto. Pot bomo začeli na Vranskem, od koder se bomo po razgledni poti vzpeli do Doma na Čreti (870 m), ki se nahaja severno od Vranskega na osrednjem delu Dobroveljske planote. Dom stoji v hribovskem naselju samotnih kmetij. Poimenovali so ga po I. štajerskem bataljonu, ki je bil tu ustanovljen oktobra 1941 in je 26. oktobra 1941 bojeval z Nemci prvi frontalni boj na Štajerskem (spomenik je v bližini cerkvice sv. Katarine na slemenu). Z vrha se bomo spustili proti Žovneškemu jezeru. Skupaj 5 – 6 ur lahke hoje.

Za opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice in kakšno toplo oblačilo.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Možnost toplega obroka po vrnitvi na domu na Čreti. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Povratek v Konjice predvidoma do 16. ure. Stroški avtobusnega prevoza so 10,00 EUR za planince in 5,00 EUR za mlade planince.

Izlet bo vodila Alenka.

Prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.