Kolesarjenje po Dalmaciji

od 14.09. do 17.09. 2017
Kolesarska sekcija Planinskega društva Konjice v septembru organizira kolesarje v Dalmaciji. Letos bomo kolesarili v okolici Omiša. Omiš je malo obmorsko mesto, ki se nahaja ob izlivu Cetine v Jadransko morje. Cetina deli gorovje Mosor in Biokovo z prekrasnim kanjonom, katerega je zaznamovala več tisočletna zgodovina. Spoznavanje in odkrivanje lepote Omoša in njegovega zaledja je prav to, kar bomo počeli. Čaka nas torej še ena prečudovito druženje z oznako

morje- sonce- narava- kolo in za to kolesarjenje postane užitek

V dnevih, ki nam bodo na voljo bomo naredili tri kolesarske ture.

Prvi dan v četrtek, 14. 9. po prihodu in nastanitvi bo krajša tura po južnem delu Poljičke planine do Stare Duće in nazaj skozi Dugi Rat z lepimi razgledi na morje in kopanjem na kakšni privlačni plaži. (18 km in 300 m višincev).

Drugi dan v petek, 15. 9. celodnevno kolesarjenje v dolino Cetine. Dolina na vsakem koraku ponuja zanimive naravne znamenitosti. (43 km in 800 m višincev)

Tretji dan v soboto, 16. 9. tura Zakućac, Gata, Gornje Sitno. To so vasice na planini Mosor, ki se razteza med Splitom in Omišem. (35 km 740 m višincev)

Četrti dan v nedeljo 17.9. ogled mesta in Trdnjave Fortica na Omiški klisuri, lahko s kolesom ali peš in nato odhod domov.

Zbrali se bomo na parkirnem prostoru pri Kmetijski zadrugi v sredo, 13.9. ob 18. uri in naložili kolesa ter prtljago. Iz Konjic se bomo odpeljali v četrtek 14.9. ob 5. uri zjutraj.
Nastanjeni bomo v apartmajih. Vsak sam bo poskrbel za zajtrk, večerje pa si bomo pripravili skupaj in po dogovoru.

Kolesa so lahko gorska ali treking. Kolesarili bomo tudi po makadamu. Obvezna je kolesarska čelada, očala, kolesarske rokavice in rezervna zračnica. Priporočljiv je manjši nahrbtnik v katerem naj bo priročna prva pomoč, rezervna oblačila, vetrovka, krema za sončenje in osebni dokumenti ter mobitel.

Stroškov vodenja in organizacije ni. Na turi boste porabili 80,00 EUR za gorivo in prenočišče in približno 20,00 EUR za hrano.

Prijave zbiramo do 25. avgusta.

Prijave zbirata Matjaž E matjaz.rebernak@gmail.com, M 041 837 086 in Lidija E lidija.pucnik@gmail.com M 031 260 176.