Po medvedovih stopinjah

V soboto, 22. aprila vas vabimo na Kočevsko, na Vzdržljivostni pohod po medvedovih stopinjah.

DOLŽINA: Celotna pešpot – 61,5 km. Možne prijave tudi za polovično pot.
UDELEŽBA: Za udeležbo ni nobenih omejitev. Pohoda se lahko udeležijo posamezniki, ki nameravajo prehoditi celotno ali polovico poti. Trasa poteka po gozdnih cestah, gozdnih poteh in le deloma (skupaj 5 km na začetku in na koncu) po javnih asfaltiranih cestah. Pot je enostavna, na njej ni nevarnih mest ali težjih vzponov ter spustov. Pohod bo potekal netekmovalno, brez merjenja časov in določanja zmagovalcev. Vsak udeleženec bo za uspešno prehojeno pot prejel priznanje in praktično nagrado. Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost, pred dvigom kontrolnega kartončka vsak udeleženec podpiše posebno izjavo.
PRIJAVE: Do petka, 21.04.2017, do 12. ure po predhodni registraciji na spletu: www.kocevje.info. Prispevek je 10,00 €. Možne so prijave tudi na dan pohoda, v tem primeru je prispevek 15,00 €.
OPREMA: Primerna pohodniška oprema, predvsem dobri čevlji in čelna svetilka. Zaradi organizacijskih razlogov in varnosti pohodnikov je obvezna oprema mobilni telefon.
ŠTART: od 4.30 – 6.00 ure pri Penzionu Tušek Jezero v Kočevju.
CILJ: do 20.00 ure na izhodišču pri Penzionu Tušek Jezero v Kočevju.

KONTROLNE TOČKE IN ČASOVNE ZAPORE
1. Gozdna koča Luža (18,6 km / n.v. 813 m), x-496519, y-66551
2. Žaga Rog (32,5 km / n.v. 838 m), x-500777, y-59081, časovna zapora ob 14.00,
3. Koča Podstene (38,3 km / n.v. 945 m), x-501891, y-54380
4. Lovski vrh, (53 km / n.v. 829 m), x-497543, y-52660

Kot potrdilo o prehojeni poti bo udeleženec predložil kontrolni karton z žigi vseh štirih kontrolnih točk. Udeleženec, ki ne bo zapustil kontrolne točke na Žagi Rog do 14. ure, ne bo smel nadaljevati s pohodom, organizator pa bo poskrbel za njegov prevoz na štartno izhodišče v Kočevje.
OSKRBA: Na kontrolnih točkah bo organizator poskrbel za zadostne količine vode, na Žagi Rog (2. kontrolna točka) pa bodo udeleženci dobili toplo malico.

Izvedli bomo skupinsko prijavo in nakazilo štartnine; prijave sprejema Lidija, do vključno srede, 19. aprila na M 031 260 176. Zaradi zgodnjega štarta (ob 4.30 uri), je rezervirana nočitev na Koči pri Jelenovem studencu (cena 10,00 €), večerja in jutranji čaj po dogovoru; zato bo odhod iz Konjic v petek, ob 18. uri z avtobusne postaje; prevoz z lastnimi vozili.
Za udeležbo na celodnevnem pohodu se bomo dokončno odločili v četrtek, v primeru ugodne vremenske napovedi, saj bi pohod v mokrih razmerah ne bil prijeten.
Več informacij v zloženki -PMS_2017