Pohod na Slavnik

V soboto, 9. decembra 2017, vas vabimo na pohod na Slavnik- 1.028 m.

Odhod ob 6.30 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice Vas vabi na zelo razgledno goro v Slovenski Istri- na Slavnik.
Pot nas bo vodila po avtocesti mimo Ljubljane naprej proti morju. Na izvozu Kozina se bomo usmerili po stari cesti proti Črnemu Kalu do vasice Prešnica (460 m). Tu bo začetek naše poti. Prečkali bomo železniške tire in se po lepi zložni poti podali proti vrhu Slavnika. Ob lepem vremenu se nam bodo v vrhnjem delu odprli pogledi proti morju (Koper, Tržaški zaliv, Trst…), na italijanske Dolomite, na del Karnijskih in na Julijske Alpe. V bližini se vidijo Golaki, Vremščica in Snežnik, Učka…
Po slabih dveh urah hoje bomo osvojili vrh in se odpočili v Tumovi koči. Sestopili bomo na drugo stran gore po travnati položni poti proti vasi Skadanščina (581 m), kjer nas bo čakal avtobus.
Hoje bo za 3 ure. Pot je lahka, primerna za vse generacije in je del Slovenske planinske transverzale (knjižica za žige!).

Priporočljive so pohodne palice, dobro uhojeni čevlji, oblačila primerna vremenskim razmeram (pokrivalo, rokavice) in seveda veliko dobre volje. Hrana je iz nahrbtnika ali topli obrok na Tumovi koči.
Povratek v Konjice je predviden do 18.30 ure. Stroški avtobusnega prevoza so 18,00 € za člane in 9,00 € za mladino.
Izlet bosta vodila Irena in Franci M 031 645 017. Prijave do zapolnitve sedežev na avtobusu sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.