Kolesarjenje na Visu

vis-kol3Vabimo vas na kolesarjenje na Visu od 14.09. do 19.09.2016. Vis je najbolj oddaljen hrvaški otok, zato je imel v zgodovini pomembno strateško vlogo. Otok je posejan z ostanki preteklosti, prav tako pa ponuja številne naravne lepote in samotne plaže. Vis je primeren za kolesarjenje in pohode, saj so po otoku speljane zanimive poti. Otok je dolg 18 km in širok 9 km. Najvišji vrh otoka Visa je Hum (587m)
Na Vis se bomo tokrat odpravili z nočnim vlakom iz Zagreba do Splita in nato s trajektom na otok, prav tako se bomo vračali s trajektom in nočnim vlakom.

Program
vis-kol2Kolesa in prtljago bomo naložili na kombije na parkirišču pri Kmetijski zadrugi v Slovenskih Konjicah v sredo 14.9.16 ob 20 uri. Odpeljali se bomo v Zagreb na železniško postajo, od koder odpelje vlak ob 23. uri. Z nočnim vlakom bomo prispeli v Split v četrtek 15.9.16 zjutraj ob 7 uri. Po ogledu mesta Splita in Dioklecijanove palače bomo ob 11 uri nadaljevali s trajektom na otok Vis. Po namestitvi v apartamajih bo krajša tura na Rt Nova pošta.
V petek 16.09.16 bo celodnevna tura po makadamskih cestah in poteh po severnem grebenu otoka do Komiže. Na turi si bomo ogledali Kraljičino šiljo, se zapeljali skozi mesto Komiža in se ustavili pri Crvenih stinah. Tura je dolga 45 km in bo trajala 9 ur.
V soboto 17.9.16 bomo kolesarili po južnem grebenu otoka. Obiskali bomo Planinarski dom Sv. Andrija, se povzpeli na Titovo špiljo in na najviši vrh otoka Hum in se nato skozi Velo Polje vrnili v mesto Vis. Tura bo dolga približno 40 km in bo trajala okrog 6 ur.
V nedeljo 18.9.16 bomo naredili krajši kolesarski izlet v obmorsko mestece Rukavac. Popoldan ob 15.30 bo odhod s trajektom v Split in nato z nočnim vlakom v Zagreb, kamor bomo prispeli v ponedeljek zjutraj ob 5:40 uri. V Slovenske Konjice bomo prišli 19.09. do 8 ure.

Oprema za na pot

Gorsko kolo z grobim ali srednje grobim profilom. Obvezna je kolesarska čelada, očala in kolesarske rokavice. Vsak udeleženec mora imeti rezervno zračnico za svoje kolo in komplet prve pomoči, rezervna oblačila, anorak za dež in krema proti sončnim opeklinam. Obvezna je tudi izpravna naglavna svetilka za oglede podzemnih vojaških objektov.

vis-kol1

Strošek na osebo

povratna karta za vlak 65,00 EUR
povratna karta za trajekt 30,00 EUR
apartma 3 dni po 18,00 EUR + TT 60,00 EUR
prevoz do Zagreba in nazaj 10,00 EUR
SKUPAJ 165,00 EUR

Ker bomo bivali v apartmajih bo za hrano poskrbel vsak zase.Če bo interes da se pripravijo skupne večerje in zajtrki bomo orgizirali kuharje in kuhinjo in bo tudi skupna kuhinja omogočena za tiste ki bi to želeli. Podrobno se bomo dogovorili sproti.
Za turo je potrebno imeti dovolj kondicije in urejeno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Prijave zbirata:

Prijave se zbirajo do zapolnitve 25 oseb ali do 15.08.2016
Na turo ste vabljeni tudi pohodniki, saj so na otoku označene in urejene planinske poti. Za vodenje planincev bo poskrbljeno.