Pohod po Anini poti (Dobrna)

V nedeljo, 17. januarja 2016, vas vabimo na pohod po Anini poti (Dobrna). Odhod ob 8.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na zimski pohod po Anini poti. Pot bomo začeli v središču Dobrne, od koder se bomo podali proti jami Ledenici in Hudičevemu grabnu. Mimo slapa Drenovec se bomo vzpeli proti kmetiji Marovšek in Šumejevi domačiji, kjer si je možno ogledati ohranjeno črno kuhinjo. Pot je dobila ime po Ančki, nekdanji lastnici Šumejeve domačije. Obkrožili bomo hrib Gruševec in se po panoramski poti mimo Sv. Miklavža spet spustili v Dobrno. Skupaj okoli 4 ure lahke hoje. Pot je nezahtevna in primerna za vse, še posebej vabljene Ane in Ančke.

anina2

Za opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice in kakšno toplo oblačilo.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Možnost toplega obroka po vrnitvi v Dobrno. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Povratek v Konjice predvidoma do 15.00 ure. Stroški avtobusnega prevoza so 10,00 € za člane in 5,00 € za mladino. Izlet bo vodila Alenka.
Prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.