Kolesarska tura – Kras

V soboto, 9. aprila 2016 vas vabimo na kolesarsko turo

Oglej – Naravni rezervat izliv Soče – Gradež – Oglej
Aquileia – Isola della Cona – Grado – Aquileia

Odhod bo s parkirnega prostora pri Kmetijski zadrugi v Slovenskih Konjicah ob 7. uri.

Ravnice v tem delu italijanske obale so idealne za prvo spomladansko kolesarjenje. Pot je nezahtevna in poteka do izliva Soče skozi prijazne italijanske zaselke, nato pa po kolesarski stezi po obali do  obmorskega mesteca Gradež in nato do zgodovinskega mesta Oglej.

kolesarska01-1

Na naši turi  se bomo sprehodili po učni poti v naravnem  rezervatu izliva Soče, kjer bomo lahko opazovali konje, ptice in ostale živali v svojem naravnem okolju. S kolesa si bomo ogledali Gradež,  ki je znan po svojih peščenih plažah in zgodovinskih ostankih iz rimske dobe. Turo bomo krožno zaključili v mestu Oglej, ki je bilo v rimski dobi eno najpomembnejših mest  na tem področju.

kolesarska01-3

Celotna tura bo dolga približno 45 km. Višinske razlike na turi je 80 metrov. Tura je primerna za vse, ki si želite z nami preživeti lep kolesarski dan in za tiste, ki še letos niste veliko kolesarili.

Obvezna oprema na kolesarski turi je brezhibno kolo, rezervna zračnica, kolesarska čelada, očala, rokavice, nahrbtnik v katerem naj bo priročna  prva pomoč, rezervna oblačila za slučaj slabega vremena, hrana in pijača za na pot, fotoaparat, telefon in osebni dokument.

Vrnili se bomo do 20. ure. Strošek ture je 30,00 €.

Turo bosta vodila Matjaž in Lidija. Prijave sprejema Lidija M 031 260176 ali na E lidija.pucnik@gmail.com in Matjaž M 041 837086 E matjaz.rebernak@gmail.com.