Kriški podi

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto in nedeljo, 29. in 30. avgusta 2015 na dvodnevno turo Vrata – Kriški podi (2.050 m) – Trenta.

Odhod bo v soboto 29.8.2015 ob 5 uri z avtobusne postaje v Konjicah.

Planinsko društvo Konjice vabi na dvodnevni izlet na Kriške pode. Izhodišče ture bo v dolini Vrata pri Aljaževem domu. Pot bo prvi dan potekala ločeno v dveh skupinah.

• Prva lažja skupina se bo vzpenjala čez Sovatno preko Dovških vrat do Pogačnikovega doma v počasnem tempu. Vzpona bo 1200 m.
  • Druga skupina se bo vzpenjala preko Sovatne do Dovških vrat v hitrejšem tempu in se nato povzpela po zahtevni poti na Bovški Gamsovec (2392 m) ter se nato spustila do Pogačnikovega doma na Kriških podih. Vzpona bo 1380 m. Prenočili bomo v Pogačnikovem domu.

Drugi dan bo vzpon na Križ (2410m). Vzpona je 360 m. Po sestopu s Križa se bomo skupaj odpravili v dolino Zadnjica in do avtobusa v Trenti. Spusta je 1430 m. Tura je pripravljena tako, da bomo vsi ob lepem vremenu, lepih razgledih in dobri družbi uživali v gorah.

Za turo je potrebno imeti: dobre planinske čevlje, pohodne palice, topla oblačila za visokogorje in zaščitna oblačila v slučaju dežja. Za vse pohodnike, ki se bodo povzpeli na Bovški Gamsovec pa je še obvezna čelada. Na koči bomo lahko zvečer in zjutraj pojedli topli obrok, za ostale obroke pa je potrebno poskrbeti iz nahrbtnika. Prav tako je potrebno imeti dovolj tekočine za prvi dan.

Obvezno je imeti osebni document, zdravstveno kartico in planinsko izkaznico s plačano članarino. Domov se bomo vrnili v nedeljo 30.8. do 21 ure.

Strošek izleta je 40,00 € za člane in 30,00 € za mlade planince. Strošek zajema prevoz, prenočišče in vodenje izleta.

Število udeležencev je omejeno na 30, ker imamo toliko rezerviranih ležišč na koči.

Izlet bosta vodila Lidija lažjo turo in Vlado težjo turo. Prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com.