Kolesarjenje ob Cerkniškem jezeru

Planinsko Društvo Konjice vabi na kolesarjenje ob Cerkniškem jezeru. V soboto, 11. aprila 2015

Cerkniško jezero je presihajoče jezero. Največ vode ima v jeseni in spomladi, ko se tali sneg. Skoraj popolnoma presahne v poletnih mesecih.
Naša tura se bo pričela pri Križni jami, ki si jo bomo ogledali. Na Cerkniško polje bomo prikolesarili pri vasici Lipsenj. Od tu se bomo vozili po zahodnem delu Cerkniškega jezera. Nato se bomo preko Rakovega Škocjana spustili na Planinsko polje. V Rakovem Škocjanu si bomo peš ogledali naravne znamenitosti in se sprehodili po dolini približno dve uri. Pot bomo nadaljevali s kolesom do grada Hassberg in turo zaključili pri Ravbarjevem stolpu.
Dolžina ture je cca 50 km, višinska razlika na poti je 540 m, Kolesarili bomo po makadamskih in asfaltiranih cestah, zato je tura srednje zahtevna.

Oprema za na pot

Gorsko ali treking kolo, kolesarska čelada, rokavice, rezervna zračnica, čelna svetilka in komplet prve pomoči. Ker so jutra na Notranjskem še hladna, je priporočljivo imeti v nahrbtniku poleg malice in pijače za čez dan tudi toplo oblačilo. Obutev naj bo pohodna, da bomo lahko hodili po Rakovem Škocjanu. Za ogled Križne jame je potrebno imeti gumijaste škornje in dobro svetilko ter seveda topla oblačila.

Odhod bo s parkirišča pri Kmetijski zadrugi v Slov. Konjicah ob 7 uri. Vrnili se bomo do 20. ure. Strošek izleta je 35,00 EUR.

Prijave zbira Lidija Pučnik na E lidija.pucnik@gmail.com ali na M 031 260 176.