Po Pomurski planinski poti

V soboto, 5.decembra 2015 vas vabimo na pohod po Pomurski planinski poti.
Odhod ob 7.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Vabimo vas na pohod po Pomurski planinski poti (PPP). Celotna pot je dolga 200 km, za pohod bi potrebovali približno 10 dni. Mi si bomo za začetek izbrali del poti, ki je na najvzhodnejšem delu Slovenije, to je Lendava in Lendavske gorice. Pot se prične pri hotelu Lipa v Lendavi in se vzpenja po Lendavskih gričih do Piramide, ki je najvišja točka Lendavskih goric. Nato se pot zravna in nas pelje mimo novozgrajenega stolpa Vinarium do kapelice Svete Trojice in se nato spusti mimo cerkve sv. Katarine in mimo Lendavskega gradu v Lendavo.
Pot je lahka in vodi v celoti po asfaltu. Višinska razlika na poti je 160 m. Pot bomo prehodili v petih urah. Od tega bo tri ure hoje in dve uri ogledov. Ogledali si bomo stolp Vinarium in notranjost kapele svete Trojice. Kdor bo želel, si bo lahko ogledal tudi notranjost gradu, kjer je muzej in galerija.

Oprema za na pot: pohodna obutev, topla oblačila primerna vremenu (kapa, rokavice), pohodne palice. V nahrbtniku je potrebno imeti tudi hrano in pijačo.

Posebnost izleta: Kopanje v Termah Lendava

Člane planinskega društva vabimo, da se lahko ta dan namesto pohoda odpravijo na kopanje v Terme Lendava. V času, ko bo skupina pohodnikov na poti, lahko uživajo v odlični termalni vodi. Avtobus bomo imeli celi dan parkiran prav pred hotelom Lipa. Strošek za vstop v bazen nosi vsak posameznik (celodnevna vstopnina za terme je 9,00 €). Vrnili se bomo do 17 ure.

Strošek izleta: pohodniki 17,00 €, mladi pohodniki 10,00 €, kopalci 12,00 €, mladi kopalci 6,00 €. Pohodniki imajo všteto vstopnino 5,00 € v stolp Vinarium.

Izlet bo vodila Lidija, prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.