Trupejevo Poldne v Karavankah (1.931 m)

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v nedeljo, 27. septembra 2015, na Trupejevo Poldne v Karavankah (1931 m).

Odhod ob 6.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na jesenski pohod na Trupejevo Poldne v Karavankah (1931 m). Naše izhodišče bo Srednji Vrh nad Gozdom Martuljkom; do tam se bomo zaradi ozke ceste pripeljali s kombijem. Razgledna pot nas bo vodila najprej po kolovozu ob potoku Jerman, višje pa nas bodo pričakali jesensko obarvani macesni in rušje. Na vrhu bomo za skoraj 1000 višinskih metrov vzpona nagrajeni s čudovitimi razgledi na Julijske Alpe. Pot bomo nadaljevali med obmejnimi kamni po grebenski poti in se po 6 – 7 urah lahke hoje vrnili na izhodišče.

Za opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice in kakšno toplo oblačilo.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Možnost toplega obroka po vrnitvi v Gozd Martuljek. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Povratek v Konjice predvidoma do 20.00 ure. Stroški avtobusnega prevoza so 15,00 € za člane in 8,00 € za mladino. Izlet bo vodila Alenka.
Prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com