Goldeck (2.142 m) – Eckwand (2.221 m) – Staff (2.217 m)

Planinsko Društvo Slvoenske Konjice vabi v soboto, 15.avgusta 2015 na Goldeck- Avstrija.

Odhod udeležencev bo 15.8.2015 ob 4.00 uri zjutraj iz avtobusne postaje v Konjicah. Peljali se bomo preko Dravograda do Lavamünda (Laboda), nato bomo pot nadaljevali do kraja Griffen, kjer bomo zavili na avtocesto. Peljali se bomo mimo Klagenfurta (Celovca) in Vrbskega jezera (Wörther See) proti Spittalu, kjer bomo zavili na panoramsko cesto proti parkirišču Seetal (1.883 m), od koder bodo vodile naše ture proti vrhu Goldeck-a, Eckwand-a ter Staff-a. Za udeležence bodo na razpolago dve varianti, daljša in krajša.
Obe varianti sta lahki, razlikujeta se le po času, s čimer udeleženci zaradi izbire variante ne bodo prikrajšani za čudovite razglede iz vrhov, saj je pot večinoma v obeh varianatah speljana po preglednih grebenih.

Daljša varianta – NEZAHTEVNO

Od parkirišča se povzpnemo najprej na Goldeck 2.142 m od koder bomo nadaljevali pot proti Eckwand-u 2.221 m ter nadaljevali na Staff 2.217 m. Tura bo skupno s postanki trajala okoli 7-8 ur. Ker daljša tura v posamaznih odsekih poteka po istih potek kot lažja, bo mogoče tudi med samo potjo zamenjati varianto pohoda. Daljšo turo čez vse tri vrhove bo vodil Uroš.

Krajša varianta – NEZAHTEVNO

Od parkirišča se povzpnemo najprej na Goldeck 2.142 m, od tam naprej pa nas bo pot vodila deloma po grebenu do koče Guselnalm 1.740 m, nato pa se bomo krožno zopet vrnili na izhodoišče na parkirišču Seetal. Tura bo skupno s postanki trajala 3-4 ure. Krajšo turo bo vodil Rajko.

OPREMA ZA OBE VARIANTI

• poleg standardne planinske opreme, se priporoča še
  • palice – priporočljive
  • sončna očala – zelo priporočljiva
  • sončna krema – zelo priporočljiva

Predvidoma bomo s pohodi končali okoli 16. -17. ure, takrat bo avtobus krenil s parkirišča na Seetalu proti dolini. Na poti domov se bomo ustavili še ob Vrbskem jezeru na Pyramidekoegelu, kjer si bomo ogledali najvišji stolp na svetu z leseno konstrukcijo. Stolp je visok 100 m, iz vrha le tega pa je čudovit razgled na Vrbsko jezero, Celovec in skoraj celotno avstrijsko Koroško.

Cena vzpona na stolp je 11,00 € in ni vračunana v ceni izleta. Iz vrha stolpa se je možno spustiti tudi po toboganu, cena tega užitka je 4,00 €, kar pa tudi ni zajeto v ceno izleta.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto in kartico zdravstvenega zavarovanja. Poskrbeti morajo za ustrezno psihofizično kondicijo, dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Hrana in pijača iz nahrbtnika, oz. oskrba v planinskih kočah, ki jih je ob obeh variantah poti kar nekaj.
V Konjice se bomo vrnili okoli 21. ure.

Izlet se bo izvedel samo ob zadostnem številu prijavljenih planincev in dobrih vremenskih razmerah.
Stroški avtobusnega prevoza in cestnine za panoramsko cesto so 20,00 € za člane in 10,00 € za mladino.

Vodila bosta Uroš (041-838-919) in Rajko (041-871-189).

Prijave pa sprejema Vida na M 041 281 992, ali E vida.kamensek@gmail.com.