Pohod po slovenski Jakobovi poti

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 25. aprila 2015, na pohod po slovenski Jakobovi poti, od Podrage do Repentaborja. Odhod ob 6:00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi na pomladni pohod po delu slovenske Jakobove poti (Podraga – Repentabor). Na slovenskem ozemlju poteka glavni del Jakobove poti od Slovenske vasi do Trsta (300 km), mi pa bomo letos prehodili slikovit kraški del, ki nas po zanimivih poteh pripelje vse do zaledja Trsta. Pot bomo začeli pod mogočnim Nanosom v Podragi, se vzpeli na Štjak, potem pa sledili rumenim puščicam in školjkam skozi Avber do Tomaja, kjer si boste lahko privoščili topel obrok in ogledali Kosovelovo domačijo. Skupaj 4 – 5 ur lahke hoje. Za hitre bo na voljo tudi daljša varianta do Repentaborja na meji z Italijo (6 – 7 ur lahke hoje).

Za opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice in kakšno toplo oblačilo.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Možnost ogleda Kosovelove domačije in toplega obroka v Tomaju. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo.

Povratek v Konjice predvidoma do 20:00 ure. Stroški avtobusnega prevoza  so 15,00 € za člane in  8,00 € za mladino. Izlet bodo vodili Alenka, Vida in Jože.
Prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.