Fram (336 m) – Mariborska koča (1.086 m) – Fram

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 14. marca 2015 na pohod Fram (336 m) – Mariborska koča (1.086 m) – Fram. Odhod avtobusa ob 7. uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Na pot po Slivniškem Pohorju se bomo podali iz Frama izpred Cerkve Sv. Ane. Na Mariborsko Kočo bomo prišli v dobrih treh urah. Pot je speljana po kolovozih, gozdnih cestah in poteh skozi naselje Ranče, mimo bolnice na Slivniškem Pohorju in čez Petkovo sedlo. Na Mariborski koči bo postanek za kosilo ali pa le malico iz nahrbtnika. V Fram se bomo vrnili po markirani poti mimo Doma Zarja, skozi naselje Planica. Spust bo trajal tri ure. Pot se zložno vzpenja in spušča, zato je tura lahka in je primerna za vse, ki zmorejo premagati višinsko razliko 750 m.

Hrano in pijačo bo možno kupiti na koči. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo. Oprema za na pot naj bo primerna vremenu, priporočljive so še pohodne palice, kapa, rokavice in dobra volja, hrana za čez dan in dovolj tekočine.

Povratek v Konjice je predviden do 17. ure.

Strošek avtobusnega prevoza znaša 8,00 € za odrasle člane in 5,00 € za mlade planince.

Pohod bosta vodila vodnika Lidija in Tomaž, prijave pa zbira Vida, M 041 281 992 ali na E vida.kamensek@gmail.com.