Vsak četrtek priti na pohod

Pregovor pravi, da gora ni nora, nor je tisti, ki gre gor, jaz pa pravim, da je nor tisti, ki ne gre gor, v svet sivih skal, drevja, v svet živali in planinskega cvetja, soncu in doživetjem nasproti. Tako smo Četrtkovci, vedno na poti, ni važno kam, kako, ali z vlakom, peš, s »cicko« čez Savo, gremo, samo da hodimo. Ni pomembno ali smo stari, mladi, gremo, ker ljubimo naravo in njene lepote, sveži zrak. Teden za tednom se dobivamo na izhodišču in kot planinci po duši le malokdaj manjkamo. Številke vse povedo: v letu 2014 je bilo 49 pohodov, 691 udeležb, povprečno 14 pohodnikov na pohod. Morda malo utrujeni, smo si zaželeli drugačen četrtek in odločili smo se za zaključek pohodov v tem letu, čeprav leto še ni bilo končano, po zgledu vseh zaključkov, ki se odvijajo v decembru. Pa tudi ta zaključek se je začel s pohodom preko lepih Škalc, kjer je trta že spala, vinogradniki pa so doma v kleteh negovali svoje žlahtne kapljice. Med potjo smo se ustavili pri prijateljih, da jih pozdravimo. Pa je bila naenkrat miza polna dobrot, ki sta jih pripravili dve Anici, nazdravili smo z Jožetovo penino in potem je pot šla dalje čez hrib proti Zimrajhu in sledil je še skok k cerkvi Sv. Martina, od koder se je odprl lep razgled po bližnji in daljni okolici. Pohorje je bilo obsijano s soncem in vsi smo bili enotnega mnenja, kako je lep naš svet. Krožnik tople juhe in še kaj, nas je ogrel. Kot mali otroci smo se veselili drobnih daril iz rok naših pohodnikov kot so: piščalka iz oreha, ki nas bo klicala ob četrtkih, kozarček z ročno poslikanim planinskim cvetjem, ki bo doma stal na kvačkanem prtičku in zapisani nasveti za pohode nas bodo razveseljevali vso zimo in eden od nasvetov je: VSAK ČETRTEK PRITI NA POHOD.