Prvi pohod »Četrtkovcev«, tako se je začelo…

Kdo so »Četrtkovci«, se verjetno kdo vpraša. To je skupina starejših članov Planinskega društva Konjice, ki se vsak četrtek zbere na določenem mestu in se skupaj poda po bližnji in daljni okolici, po označenih ali neoznačenih poteh.

[widgetkit id=10]

Prvi četrtek v juniju 2012 se je zgodilo tisto, kar so si že dolgo želeli, zbrali so se in začeli hoditi. Vodja skupine in prav tako pobudnik za druženje je postal Franc Vahter, planinec in velik ljubitelj narave po duši. Ker so se odločili, da se bodo pohodi odvijali ob četrtkih, so si nadeli tudi temu primerno ime »ČETRTKOVCI«. Tej skupini planincev pridružili vsi tisti, ki imajo čas in radi zahajajo v hribe, ne samo v soboto, ampak tudi sredi tedna. Prvi pohod so začeli in končali pri ribniku ob obori ob poti Podgorje – Šmiklavž na Koroškem. Prehodili so Puščavnikovo pot z vmesnim postankom in ogledom ostankov gradu Vodriž in si ogledali obeležje partizanske tiskarne Kajuhova tehnika. Pot je markirana s simbolom goloba, vodi mimo kmetij, od koder je čudovit razgled na Pohorje in Graško goro in skozi čudovite gozdove, mimo mogočnih smrek, bukev, lip in gabra.
In od takrat je minilo že več kot dve leti in v tem času so izvedli že 115 pohodov in zabeležili 1552 udeležb.
Vida Kamenšek, PD Konjice