Arihova peč

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi v nedeljo, 2. marca 2014, tokrat prvič na tradicionalni 36. zimski pohod na »Arihovo peč«. Odhod ob 6.00 uri z avtobusne postaje v Konjicah. Z avtobusom se bomo odpeljali po avtocesti mimo Ljubljane in skozi Karavanški predor do Polanca na Čemernici nad Šentjakobom v Rožu v Avstriji. Pohod poteka od Polanca mimo, na dan pohoda, odprtega obnovljenega partizanskega bunkerja (1. žig) do planinske koče SPD Celovec na Bleščeči (1.084 m) (2. žig) in nazaj mimo Ressmannove lovske koče (3. žig) do Polanca, kjer bo zaključek pohoda.

Vsak pohodnik prejme po opravljenem pohodu diplomo za udeležbo, če po prihodu v cilj predloži kontrolni kartonček.

Čas hoje: okrog 4 ure lahke do zahtevne hoje (odvisno od količine snega!)

Strošek izleta je 20,00 € in zajema stroške prevoza in startnino (kontrolni kartonček in značka, topli napitek in malica).

Oprema:

• toplejša oblačila,
  • dereze,
  • kapa,
  • rokavice,
  • gamaše,
  • pohodni čevlji,
  • pohodne palice,
  • rezervna oblačila in veliko dobre volje.
  • V nahrbtniku je potrebno imeti tudi nekaj hrane in pijače, priporočljiva je termo steklenica s toplim čajem.

Obvezen je osebni dokument, ker bomo hodili po Avstriji. Vrnitev v Konjice bo predvidoma do 18. ure.

Pohod bosta vodila Vlado M 041 207 007 in Franci M 031 645017, prijave pa sprejema Vida M 041 281992 ali E vida.kamensek@gmail.com do zasedbe mest na avtobusu.