Na vincekovanje v Podgorce

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 18. januarja 2014 na pohod po južnem robu Slov. goric na Vincekovanje v Podgorce. Odhod ob 7.30 uri z avtobusne postaje v Konjicah.

Z avtobusom se bomo peljali preko Ptuja do vasi Podgorci, ki leži med ravnino Ptujskega polja in gričevnatim svetom južnih obronkov Slovenskih goric. Ob 9. uri je zbiranje pohodnikov v Kulturni dvorani v Podgorcih, sprejem in plačilo startnine, ob 9.30 uri pa je začetek pohoda. Kakovostne vinogradniške lege omogočajo pridelavo znanih vin. Skozi osrčje goric teče podgorski del Ormoške vinske ceste, po kateri bo potekal pohod.

Za pohod je potrebna je primerna planinska oprema, obleka proti mrazu in vetru, primerni planinski čevlji, pohodne palice, zanesljiv korak, veljavna planinska izkaznica s plačano članarino za 2013 in osebni dokument.

Strošek izleta je 22,00 € in zajema avtobusni prevoz in startnino.
Startnina zajema:

• 2 obroka hrane (pri Kukovčevih in po povratku v dvorano),
  • 8 bonov za pijačo,
  • Spominski kozarec, ki ga boste uporabljali ves dan,
  • Organizacijske stroške (kulturni program … ).

Skupno bo za okoli 5 do 6 ur nezahtevne hoje z vmesnimi postanki za degustacije, malico in druženje. Povratek v Konjice predvidoma do 18. ure!

Vodil bo Drago s pomočjo podgorskih vodnikov, prijave pa sprejema Vida, na M 041-281-992 ali na E vida.kamensek@gmail.com.