Kriški podi

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 6. septembra 2014, na enodnevni izlet na Pogačnikov dom na Kriških podih, 2050m.

Odhod ob 4.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Pogačnikov dom na Kriških podih je planinska postojanka, ki stoji na spodnjem robu Kriških podov v bližini treh gorskih jezer. Začetek poti bo od Aljaževega doma v dolini Vrat po deloma zahtevni poti čez Sovatno na Dovška vrata in mimo spodnjega Kriškega jezera do Pogačnikovega doma. Vzpona je 1200 m in hoje 4.30 ure. Sestopili bomo mimo Srednjega in Zgornjega Kriškega jezera, po poti nad Kriško steno do Bivaka IV in nato v dolino Vrata. Na sestopu bo vzpona 200 m in sestopa 1400m, kar bo trajalo približno 4.30 ure.

Za na pot je potrebna dobra fizična kondicija.

Obvezna oprema so dobri planinski čevlji, pohodne palice, zaščita proti dežju, malica in pijača za čez dan. Na Pogačnikovem domu bomo lahko pojedli tudi topli obrok.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto.

Povratek v Konjice predvidoma do 23. ure. Stroški avtobusnega prevoza so 15,00 € za člane in 8,00 € za mladino. Izlet bosta vodili Damjan in Lidija.
Prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com