Na Ivanščico

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 4. oktobra 2014 na Ivanščico 1060 m (Hrvaška). Odhod ob 7.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Vabimo vas na jesenski pohod na najvišjo goro Hrvatskega Zagorja Ivanščico (1060 m). Z avtobusom se zapeljemo mimo Ptuja in preko MMP Gruškovje do hrvaške meje (Macelj) mimo gradu Trakoščan vse do kraja Ivanec ter nato še do vasi Prigorac, kjer bo pričetek naše poti. Na koncu vasi se pot prične vzpenjati in v 40 minutah se dvignemo do vrha Mali Konj, sledi še 20 minut do vrha Veliki Konj (870 m) ter nato še zložna grebenska pot (30 min) do vrha Ivanščice, kjer je planinski dom Pasarićeva kuča in manjši razgledni stolp (10 m) – skupaj 1,5 ure. Po počitku in okrepčilu se spustimo proti vzhodu po poti preko Pionira in sestopimo v vas Prigorac (spust cca 1,5 ure).

V vasi Prigorac si bomo ogledali še zanimivosti v vasi (mlin na vodo in umetniške skulpture). V nadaljevanju se odpeljemo do mesta Krapina, kjer je planiran ogled muzeja Krapinskih neandartalcev.
Za pohodno opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice in kakšno toplo oblačilo.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto in veljaven osebni dokument za prestop državne meje. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Pohod ni tehnično zahteven, udeleženci pa morajo imeti ustrezno psihofizično kondicijo. Po končani turi je planiran ogled muzeja v Krapini za vse udeležence izleta.

Povratek v Konjice predvidoma do 19. ure.
Stroški avtobusnega prevoza in vstopnine za ogled muzeja so 15,00 € za člane in 8,00 € za mladino. Izlet bosta vodila Tomaž M 041 211 231 in Boštjan M 041 263 492. Prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.