Schöckl in čokoladnica Zotter v Avstriji

Planinsko društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 7.junija 2014 na Schöckl (1.445 m) in čokoladnica Zotter v Avstriji Odhod ob 6.00 uri zjutraj z avtobusne postaje v Konjicah.

Vabimo vas na turo v Avstrijo. Osvojili bomo domačo goro mesta Gradec – Schöckl, ki je priljubljena destinacija za preživljanje prostega časa.
Naša pot se bo pričela v vasici Stattegg (420 m). Lahka pot na vrh poteka po makadamskih in gozdnih poteh mimo planinske koče Johann WallerHütte. Od tam nadaljujemo proti Schöcklu, kjer ljubitelji gora, kolesarji, zmajarji, smučarji…aktivno preživljajo prosti čas. Uživali bomo v razgledu, v lepem vremenu seže pogled do Madžarske in Slovenije.
Na vrhu bomo imeli dovolj časa za počitek in okrepčilo v kateri od gostiln. V nadaljevanju se spustimo do vasice St. Radegund (780 m). Spust je možen tudi s kabinsko žičnico (za utrujene!). Hoje bo za okoli 4 ure.

Po zaključenem pohodu sledi vožnja po slikoviti pokrajini vzhodne Štajerske v osrčje Vulkanlanda do vasice Bergl, kjer si bomo ogledali čokoladnico Zotter. Ljubitelji čokolade se bomo lahko neomejeno sladkali s čokoladnimi dobrotami. Sledi še ogled posestva z živalskim vrtom in pokopališčem čokolad. Za vstop v čokoladnico potrebujete neplaninsko obutev (adidaski, sandali). Po obilnem sladkanju nas čaka le še povratek preko Lipnice proti Slovenskim Konjicam.

Schockl   grad Riegersburg

Za opremo je potrebno poskrbeti glede na vremensko napoved oz. višino, kamor se odpravljamo. Priporočljive so palice, uhojeni planinski čevlji in kakšno toplo oblačilo.

Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Hrana in pijača iz nahrbtnika ali na planinskih postojankah.

Povratek v Konjice predvidoma do 21. ure. Stroški avtobusnega prevoza so 20,00 € za člane in 10,00 € za mladino. Izlet bosta vodili Irena: M 051 304 917 in Štefka.
Prijave sprejema Vida na M 041 281 992 ali E vida.kamensek@gmail.com.