Dobrač (2.166 m)

Planinsko Društvo Slovenske Konjice vabi v soboto, 30. avgusta  2014 na Dobrač (2.166m) v Avstrijo na markantno goro nad dolino reke Zilje. Odhod ob 5.00 uri z AP v Slovenskih Konjicah.

Pot nas bo vodila skozi Karavanški predor do Beljaka (Villach) in naprej  do vasice Plajberk (Bad Bleiberg).

Možni bosta dve poti

1. Težja varianta: iz Plajberka se bomo podali po severni strani do vrha Dobrača – hoje za 3-4 ure (višinska razlika 1264 metrov). Pot ni nevarna, je pa enakomerno  strma in zato primerna za dobro fizično pripravljene planince.
  2. Lažja varianta: Z avtobusom se bomo peljali po Beljaški alpski cesti do parkirišča na planini Trata (1733m). Od tu  se bomo podali po razgledni Lovski poti na vrh Dobrača – hoje za okoli 2 uri (višinska razlika 433m). Pot je nezahtevna, mestoma izpostavljena, a dovolj široka. Primerna je za vse uhojene planince.

Z vrha bomo vsi skupaj sestopili po zložni makadamski cesti do planine Trata. Ob povratku se bomo nekajkrat ustavili na lepih počivališčih in razledni ploščadi.

Obvezna oprema za na pot

• uhojeni čevlji in udobna oblačila za hojo,
  • rezervna oblačila,
  • pohodne palice,
  • hrana in tekočina (možno kupiti na koči!)
  • obvezna prva pomoč in veljavna planinska izkaznica s plačano članarino.

Cena avtobusnega prevoza in vstopnine v naravni park Dobrač znaša  20,00 € za člane in 10,00 € za mlade planince. Prihod v Konjice bo predvidoma do 20. ure.

Izlet bo vodil Franc, informacije na M 031 645 017, prijave sprejema Irena Rihtarič na M 051 304 917 ali E irena.rihtaric@gmail.comVsi prijavljeni, oz ostali, ki bi želeli iti, se obvezno na novo prijavite.