Na Vincekovanju v Podgorcih

Konjice so bile zavite v meglo in celi dan je neusmiljeno pršelo z oblačnega neba, Podgorci, kamor so se odpravili člani konjiškega planinskega društva, pa so se do poznega popoldneva kopali v soncu in vabili na obsijana pobočja tako številne pohodnike, kot pohlevne srnice, ki so uživale ob še vedno zeleni travi in se niso dale motiti glasnemu odzvanjanju kozarcev vnetih preizkuševalcev vinske kapljice okoljskih kmetij, ki so kot vsa leta doslej gostoljubno odprla svoja vrata gostom od blizu in daleč in jim postregla z domačimi dobrotami.

Podgorci so slikovita vas, razložena pod južnim robom Slovenskih goric, med ravnino Ptujskega polja in gričevnatim svetom južnih obronkov Slovenskih goric. Kakovostne vinogradniške lege omogočajo pridelavo znanih vin, na hribu nad vasjo so številnimi vinogradi, po katerih je kraj pod goricami tudi dobil ime. Pri Vinogradništvu Kukovec je bil izveden program “VINCEKOVANJA” – svečana rez vinske trte s kulturnim programom. Vsak udeleženec je dobil tudi spominsko rozgo. Letos so si pohodniki ogledali edinstveni Stajnkov mlin, ki še lahko deluje. Ob zaključku pohoda so se pohodniki zbrali v športni dvorani, kjer so si ob toplem obroku in kozarčku njihovih vin nazdravili in si obljubili, da se naslednje leto ponovno srečajo na tem kraju.

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

A. Bu., V. Ka.