Ostanimo prijatelji

Kot je že v navadi, smo se ta četrtek zbrali in zapeli našo himno Čez zelene trate grem med hribe v svate. Mahnili smo jo preko Škalc, kjer je trta že sanjala svoje zimske sanje in pridne roke so že porezale nekaj vinogradov. Na vrhu se je odprl lep pogled na pokrajino, na katero so se spuščali prvi žarki.

Po cesti proti Škalcam se je pomikala rdeča kolona dvajsetih pohodnikov, drug ob drugem, ali tudi drug za drugim stopalo tokratnemu cilju naproti. Hodili smo delno po cesti, zavili na travnik, pa tudi v gozd, nato po grebenu prišli k Sveti Neži. Po krajšem postanku smo se napotili na Brinjevo goro in naprej k Zimrajhu, kjer je bil ta četrtek naš cilj. Odložili smo palice in nahrbtnike, ponovno zapeli našo »himno« in začel se je zaslužen počitek in druženje po več kot štiridesetih pohodih v tem letu. Po dobrem kosilu in kozarčku na zdravje, je meh harmonike potegnil gospodar, ob njem pa tisti, ki jim petje domače pesmi nikoli ni tuje. Počasi se pridružimo še drugi, že pesem odmeva, pojemo domače, tuje in partizanske pesmi, ki so vsem poznane, tudi plešemo in nekateri se pogrejejo na topli krušni peči. To pa še ni bilo vse, nenadoma zaslišimo glas druge harmonike, naša Angelca je pripeljala še Marico, ki je igraje na harmoniko vstopila v sobo, kjer sta z gospodarjem Emilom naprej igrala v duetu. Lepo sta se ujemala z igranjem, ostali smo peli, plesali in uživali ob lepi domači pesmi, prebudili tudi zaspance pri mizah, da se nam pridružijo pri petju, pripovedovanju šal in nasploh dobremu razpoloženju. Tega vzdušja ne morem dovolj dobro opisati, to je treba doživeti in občutiti. Naše prijateljstvo, stkano na četrtkovih pohodih je bilo potrjeno. Prišlo je slovo, odhajali smo z nahrbtniki, na katerih so viseli leseni gorski čevlji, obeski, ki jih je za nas izrezljal naš vodnik Franc. Da pa se bomo še dolgo spominjali našega druženja, je Vida vse poslikala.
Prišlo je slovo, na križišču so eni odhajali levo, drugi desno, a ne pozabite, vidimo se zopet v četrtek, saj je to naš dan!

Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Nada Kovač
Stranice,15.12.2013