Bili smo na Gorenjskem koncu

Ko gre leto počasi h koncu, se začnejo delati obračuni in analize za vse pretekle dejavnosti v tekočem letu, ki so bile izpeljane, pa tudi o tistih poteh, ki so nam zaradi slabih vremenskih razmer in podobno, izpadli, prav tako pa kovati nove ideje za prihodnje leto. Skozi vse leto smo se po zastavljenem planu v lepem številu udeleževali zanimivih poti in spoznavali tudi delček zgodovine, ki še popestri pohod. Da pa so pohodi dobro pripravljeni, se je treba za to posebej pripraviti in organizirati, za kar skrbijo vodniki, pomočniki in vsi tisti, ki na kakršen koli način pomagajo pri društvenih dejavnostih.

In ta pohod na koncu leta je namenjen prav njim, ki celo leto aktivno skrbijo, da vse poteka po zastavljenem planu v našem društvu. Obiskali smo Kropo, si ogledali Kovaški muzej, ki prikazuje tehnično-zgodovinski razvoj obdelave železa od rude do žeblja, gospodarske, socialne, demografske in kulturne razmere v Kropi in sosednjih železarskih naseljih od 15. stoletja do propada fužin v 19. in ročnega žebljarstva v 20. stoletju. in »vigenjco« (kovačnico), potem pa smo se podali iz Ribnega pri Bledu na Talež, kjer je prijetna lovska koča nudila vse tisto, kar pohodnikom vedno prija. Lovska koča se nahaja na razglednem robu Jelovice v bližini planine Talež. Od lovske koče, ki služi kot planinski dom, je lep razgled proti Blejskemu jezeru, gorenjski ravnini in delu Karavank, kjer opazimo Stol in njegove sosednje vrhove. Lovska koča je priljubljena izletniška točka in je že od vsega začetka služila kot planinski dom. Do koče vodi več poti in mi smo opravili istočasno tudi ogledno turo za eno izmed naslednjih možnosti za pohod. Pohod pa smo zaključili na Lancovem, kamor smo prišli prijetno utrujeni, lačni in žejni.

Failed to get data. Error:
Start tag expected, '<' not found

Data returned by Google:
The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.

Vida Kamenšek